HRM | De definitie van het begrip - HRMsystemen.nl

HRM

HRM staat voor human resource management. HRM software zorgt ervoor dat uw personeelsadministratie helemaal geautomatiseerd wordt. De software is een speciaal pakket dat voor u kan op maat kan worden gemaakt (maatwerksoftware). Zo wordt het helemaal op uw wensen afgesteld zodat u precies kunt automatiseren wat u nodig heeft. Een voorbeeld van een applicatie is het automatiseren van verlofaanvragen of verzuimregistratie. Het is zelfs mogelijk dat uw medewerkers via een speciale inlogcode zelf verlof aanvragen of hun ziekteverzuim invullen. De speciale HRM software verwerkt vervolgens alle gegevens wat u weer een hoop administratief werk scheelt en tijd bespaart.

HRM kan niet alleen verlofaanvragen en ziekteverzuim registreren en verwerken, maar de software kan met nog veel meer functies uitgebreid worden. Er zijn verschillende oplossingen die kunnen worden samengevoegd tot één pakket voor bijna alle denkbare human resource management functies. Zo is het mogelijk om de salarisadministratie en personeelsplanning te automatiseren. Maar ook het personeelsmanagement kan verlopen via HRM software. Hierbij kunt u denken aan het beoordelen van uw personeel via de speciale software.

U kunt bijvoorbeeld competenties toevoegen aan het profiel van uw werknemer die u besproken heeft tijdens de functioneringsgesprekken. Via het systeem kan de werknemer, maar ook de werkgever eenvoudig worden beoordeeld. Op basis van de beoordelingen kan er met behulp van de applicatie een gesprek worden ingepland. De voortgang van een werknemer en het resultaat van een functioneringsgesprek kan met behulp van de software helemaal worden vastgelegd.

HRM software maakt elektronisch personeelsdossier mogelijk

HRM maakt het ook mogelijk om een elektronisch personeelsdossier aan te maken. Dit dossier wordt automatisch voor de personeelsleden aangemaakt in uw eigen huisstijl. In dit dossier staat onder andere contractinformatie, brieven, e-mails, loonstroken en alles wat u van uw personeelsleden nodig heeft. Door een elektronisch personeelsdossier aan te maken wordt personeelsinformatie gemakkelijk opgeslagen en online bewaard. Uiteraard kunnen alleen bevoegde personen toegang krijgen tot hun dossier. Human resource management kan op deze manier een oplossing zijn om uw personeelsbestand te administreren en vooral te automatiseren.

HRM

Dit is waarom HRM software projecten kunnen mislukken
Als u gevaren van ‘oud denken’ bij de selectie en implementatie van HRM software nog niet kent, moet u dit kennisdocument beslist downloaden.

Vertel mij over de gevaren

Meer begrippen