Werving en selectie | HRM software – HRMsystemen.nl

Werving en selectie

Het gebruik van HRM software kan op vele gebieden voordelen hebben voor uw organisatie. Zo zijn er diverse pakketten die speciale modules voor werving en selectie bevatten. Met deze modules creëert en plaatst u eenvoudig een vacature en worden de administratieve zaken rond het aannemen van een nieuwe medewerker gefaciliteerd. Op deze pagina vindt u informatie over het gebruik van HRM software voor werving en selectie en de voordelen van deze functionaliteit.

Tijdwinst in het proces werving en selectie

De pakketten die beschikbaar zijn voor werving en selectie zorgen voor een sterk verkorte doorlooptijd van het proces. Het pakket wordt volledig aan de wensen van uw organisatie aangepast en alle stappen die bij u in het proces van werving en selectie plaatsvinden worden in het systeem gepland en opgevolgd. Denkt u hierbij aan het plannen, opstellen en versturen van een afwijzingsbrief en het versturen van uitnodigingen voor een sollicitatiegesprek. Alle stappen die automatisch kunnen, voert het systeem automatisch uit. Dit scheelt u bijzonder veel werk en tijd.

Integratie met website
De modules voor werving en selectie kunnen in veel gevallen geïntegreerd worden met uw website. Dit betekent dat vacatures die u maakt direct en automatisch op de website kunnen worden gepubliceerd. Daarnaast kunnen kandidaten via uw website reageren op de vacature. Zo komen de gegevens van de kandidaten automatisch in het systeem.

Managers betrekken

Met de geïntegreerd modules voor werving en selectie betrekt u uw medewerkers eenvoudig actief bij selectieprocedures. Door real time inzicht in de status van de betreffende vacatures weten uw managers waar zij aan toe zijn. In het systeem kunnen de betrokkenen hun feedback geven. Deze wordt bij de betreffende kandidaat of vacature opgeslagen. Zo heeft u een compleet overzicht van alle feedback. U kunt met de modules voor werving en selectie naast uw P&O afdeling ook managers de mogelijkheid bieden vacatures te plaatsen. Zo creëert u een extra efficiëntieslag, kunt u snel een vacature online zetten en betrekt u uw managers nog meer bij het proces van selecteren en werven.

Automatische plaatsen
Door een vacature te maken met behulp van het systeem voor werving en selectie heeft u de mogelijkheid deze direct online uit te zetten via sociale kanalen. Denk hierbij aan vacaturesites en LinkedIn, Facebook en Twitter. Het verspreiden van uw vacature was nog nooit zo eenvoudig.

Tijdwinst door eenmalige invoer van gegevens
Wanneer u een kandidaat besluit aan te nemen hoeft u met de module voor werving en selectie slechts één keer de gegevens van de betreffende kandidaat in te voeren. Is de kandidaat via de site binnengekomen, dan heeft de kandidaat zelf al zijn/haar gegevens ingevoerd. De HRM software zal de gegevens uit de module overnemen en de kandidaat zal worden aangemerkt als medewerker. Ook de gegevens en historie van terugkerende kandidaten blijven in het systeem bewaard. Zo boekt u op een eenvoudige wijze tijdwinst.