HRM systeem integreren met planningssoftware - HRMsystemen.nl

Integratie HRM systeem met planningsoftware

Iedereen wil te allen tijde weten waar hij/zij aan toe is als het gaat om rooster- en planningszaken. Om deze reden is een integratie van HRM software met planningssoftware erg belangrijk. Er moet voortdurend ingespeeld kunnen worden op personeelstekorten of juist –overcapaciteit. Een koppeling van de software voor planningen en HRM software biedt een up-to-date overzicht van beschikbaar personeel en zorgt ervoor dat er snel geschakeld kan worden. Op deze pagina vindt u informatie over voordelen van de integratie van HRM software en planningssoftware.

Intuïtief, eenvoudig en efficiënt
U kent ze wel: ouderwetse planningspapieren op grote vellen of in ingewikkelde Excel-sheets. Het gebruik van geïntegreerde planningssoftware biedt u een intuïtief, efficiënt en eenvoudig systeem dat voor iedereen te begrijpen is.

Real time, digitaal overzicht met planningssoftware

Geïntegreerde planningssoftware biedt u een real time, digitaal overzicht van al uw planningen en roosters. Wijzigingen die in de HRM software worden gemaakt, worden binnen enkele seconden doorgegeven aan de planningssoftware. Wanneer iemand zich via het HRM systeem ziekmeldt, wordt dit ook automatisch naar de planningssoftware doorgestuurd. Zo zijn uw planners direct op de hoogte en kan hier snel op worden ingespeeld. De koppeling zorgt er bovendien voor dat gegevens slechts één keer hoeven worden ingevuld, waardoor ook nieuwe medewerkers direct in de planning kunnen worden opgenomen. Dit scheelt werk, tijd en fouten.

Toekomstige situaties analyseren
Met geïntegreerde planningssoftware kunt u eenvoudig analyseren wat veranderingen in uw strategisch beleid teweeg zullen brengen. Het systeem geeft hypothetische situaties en oplossingen aan, zodat u kunt bekijken op welke manier u uw activiteiten in de toekomst op het gewenste niveau kunt voortzetten. De planningssoftware kan door middel van de koppeling met de HRM software inzicht krijgen in de personeelsplanning, door informatie over instroom, uitstroom en doorstroom van uw personeel, in combinatie met de behoefte. Zo bent u op tijd op de hoogte van een dreigend personeelstekort. Zonder dat het u veel tijd kost.

Ondersteuning strategisch HR-beleid

Het gebruik van actuele, real time gegevens vormt de basis voor een ondersteuning van het strategisch HR-beleid. Deze gegevens, samen met functies, vaardigheden en competenties worden aan de hand van uw organisatiestructuur gebruikt om de potentiële scenario’s te vormen. Deze kunnen u helpen bij het vormgeven van uw strategisch HR-beleid. Naast deze gegevens kunt u allerlei andere maatschappelijke en organisatorische veranderingen en wensen meenemen in de analyse. Zo bent u optimaal voorbereid op de toekomst: u weet welke mensen u nodig heeft én wat voor kosten u kunt verwachten.