Salarisverwerking | Salarissoftware - HRMsystemen.nl

Salarisverwerking met salarissoftware

Elke organisatie heeft behoefte aan een goede salarisadministratie. De salarisverwerking hoort foutloos en op tijd te worden uitgevoerd. Wanneer u de salarisverwerking in eigen hand wilt houden is het een goede optie te kiezen voor een geïntegreerde module binnen uw HRM software. U kunt het verwerken van salarissen echter ook uitbesteden aan uw accountant of aan uw softwareleverancier. Op deze pagina vindt u informatie over de voordelen van deze drie opties.

Salarisverwerking zelf beheren

Wanneer u zelf de zorg voor de salarisverwerking draagt, is het noodzakelijk bedrijfssoftware aan te schaffen die hiervoor geschikt is. In dit geval is het aan te raden een module te kiezen die geïntegreerd is met HRM (human resource management) software. Een alternatief is om de software in de cloud aan te schaffen via software-as-a-service (SaaS). U bent in dat geval zelf verantwoordelijk voor de salarisverwerking, maar regelt dit via een online dienst. Zo hoeft u geen dure, eventueel maatwerksoftware, aan te schaffen en lift u mee op wijzigingen (updates) van de dienst. Een nadeel van het verwerken van salarissen in eigen beheer is dat u ook tijd en geld kwijt bent aan advies en aan opleiding van uw medewerkers. Bovendien is het noodzakelijk om op de hoogte te blijven van de actuele wet- en regelgeving.

Bij uw accountant uitbesteden
Een tweede optie is om de salarisverwerking uit te besteden bij uw accountant. Bij veel accountants behoort dit tegen een meerprijs tot de mogelijkheden. Dit heeft als voordeel dat u geen (dure) software aan hoeft te schaffen én het niet noodzakelijk is dat uw medewerkers beschikken over de benodigde specialistische kennis en vaardigheden.

U kunt ervoor kiezen om zowel het reken- en printwerk uit te besteden door alleen de mutaties aan te leveren met in de plaats daarvan een salarisstrook óf u kunt de controle van de in- en output uitbesteden.

Uitbesteden bij uw softwareleverancier

Als u samenwerkt met een softwareleverancier kunt u kiezen om zelf de salarisverwerking uit te voeren met behulp van allerlei online oplossingen of u besteedt het in zijn geheel uit. Dit houdt in dat de softwareleverancier dan de gehele salarisverwerking op zich neemt: van personeelsadministratie tot uitbetaling. Ook een tussenoplossing, waarbij de softwareleverancier er slechts voor zorgt dat de het verwerken van de salarissen in orde is, de juiste wet- en regelgeving is toegepast en er een correcte loonspecificatie is.