HRM software in de cloud

 • Hoe selecteert u een HRM cloudoplossing?
 • Wat bepaalt de keuze voor een public, private of hybride HRM cloudoplossing?
 • Gebruik de gratis HRM box voor alle informatie over HRM software in de cloud

HRM software in de cloud past in de trend van de laatste jaren dat steeds meer bedrijfssoftware beschikbaar is gekomen als cloudoplossing. In de cloud wil zeggen dat u de software online gebruikt en webbased is. Bij HRM heeft dat geleid tot een apart begrip: e-HRM, met als veelgebruikte toepassingen employee self service (ESS) en management self service (MSS). Uitgebreide informatie over de eigenschappen en voordelen van HRM cloudoplossingen en de selectie ervan ontvangt u via de HRM box.

WELKE HRM SOFTWARE HEEFT U NODIG?

Wat is HRM in de cloud?

De ‘cloud’ is inmiddels een veelgehoorde term bij alle soorten bedrijfssoftware, maar bijvoorbeeld ook bij de opslag van data. De cloud is niets anders dan een andere aanduiding voor het internet. Als software wordt aangeboden als cloudoplossing, betekent dit dat u er online gebruik van kunt maken. Cloudoplossingen zijn de tegenhanger van oplossingen die lokaal, binnen uw organisatie en op uw eigen servers worden geïnstalleerd. Dit heet on premise. HRM in de cloud biedt grote voordelen vergeleken met HRM software als on premise oplossing. Drie aspecten spelen daarbij een rol:

 • Ten eerste bent u bij online oplossingen zelf niet meer verantwoordelijk voor de installatie en het beheer van de software en de veiligheid van uw data. Dat doet de cloudaanbieder (uw HRM leverancier) voor u.
 • Tweede aspect is de vrijheid die het internet u geeft om overal gebruik te kunnen maken van uw HRM pakket en uw HRM data. Een laptop, tablet of app op uw smartphone is genoeg.
 • Het derde aspect is de financiering van de software. In plaats van hoge kosten ineens, zoals bij on premise software waar u voor de dure installatie en licenties betaalt, betaalt u bij HRM software in de cloud periodiek een vast tarief per gebruiker. Dat maakt de initiële kosten laag en de gebruikskosten beheersbaar en schaalbaar.
HRM software in de cloud

Wat is HRM software?

Ontdek de mogelijkheden

HRM in de public, private of hybride cloud?

De meeste HRM en andere bedrijfssoftware is beschikbaar in de public (openbare) cloud. In deze vorm worden alle techniek en software beheerd door de externe cloudserviceprovider. Feitelijk maakt iedere gebruiker van de HRM software gebruik van hetzelfde platform. De term ‘public’ zegt iets over de toegankelijkheid van het platform. Aan de veiligheid hoeft u niet te twijfelen: uw data is volledig veilig en uiteraard alleen voor u beschikbaar. Vergelijk dit met dat iedereen inlogt op dezelfde website van uw bank, maar u de enige bent met toegang tot uw gegevens. U heeft geen onderhoud, de kosten zijn laag en de storingsgevoeligheid is zeer beperkt.

Bij een private cloudoplossing, deelt u de techniek (hardware en software) niet met anderen, maar wordt deze speciaal voor u geconfigureerd en beheerd. De situatie is vergelijkbaar met het installeren van een lokale oplossing, alleen staat alle techniek niet bij uzelf, maar bij de serviceprovider. Daardoor is het beheer eenvoudiger voor u, heeft u daar meer controle dan bij public cloudoplossingen en is privacy nog beter gegarandeerd dan bij de public cloud. De hybride cloud combineert de public en de private cloud. U profiteert dan van de beste eigenschappen van beide. Wat voor u de beste oplossing is, kunt u het best bespreken met HRM specialisten. Hun informatie hierover ontvangt u als onderdeel van de HRM box.

CLOUDVERSIES BIEDEN NIEUWE FUNCTIONALITEITEN DIE DE TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN VAN DE HRM SOFTWARE ENORM HEBBEN VERGROOT

Voordelen van HRM in de cloud

Nagenoeg alle moderne HRM pakketten zijn inmiddels in een cloudversie beschikbaar en bieden nieuwe functionaliteiten die de toepassingsmogelijkheden van de software enorm hebben vergroot. U leest daar alles over in de sectie e-HRM op deze website. De belangrijkste voordelen van HRM software in de cloud, noemen we hier nog even:

 • Onder de voorwaarde dat er een internetverbinding beschikbaar is, hebben gebruikers overal en altijd toegang tot de HRM software. Zij kunnen dan online inloggen en van de HRM functionaliteiten gebruik maken.
 • HRM software in de cloud is niet alleen via een laptop beschikbaar, maar ook via ieder ander mobiel apparaat met een internetverbinding, zoals tablets en smartphones.
 • Vanuit de online omgeving heeft het HR management op ieder moment steeds meer tools ter beschikking. MSS (management self service) wordt steeds belangrijker.
 • Medewerkers kunnen steeds meer informatie online raadplegen en steeds beter via de applicatie communiceren met de HR afdeling. ESS (employee self service) speelt een steeds grotere rol.
 • Software in de cloud rekent u af per gebruiker.
 • Cloud oplossingen zijn op ieder moment beschikbaar. U hoeft niet te wachten op een lang implementatietraject.
 • HRM oplossingen in de cloud bieden u meer flexibiliteit. U kunt de functionaliteit sneller aanpassen aan de gewenste functionaliteit, het aantal gebruikers, enzovoort.
 • Bij cloudoplossingen betaalt u een vast abonnementsbedrag. Grote investeringen ineens kunnen achterwege blijven.
 • Het technisch beheer van de IT oplossingen wordt eenvoudiger. U hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren en beheren van bijvoorbeeld updates, beveiligingssoftware en servers.

Meer informatie over HRM in de cloud leest u in de boeken over ESS, MSS en de toepassing en selectie van HRM software. Deze boeken zijn uitgaven van het ICT informatiecentrum en onderdeel van de gratis HRM box.

HRM software vinden en selecteren?

Gebruik de gratis HRM box: informatiebron, oriëntatietool én selectiehulp

Meer weten over HRM software?

Gebruik de kennisbank, download gratis boeken en whitepapers of stel ons uw vraag.

Dit is een bijdrage van de redactie van het ICT informatiecentrum. Heeft u suggesties voor interessante artikelen of wilt u uw content hier ook publiceren? Laat het ons weten! Contact