HRM software in de cloud | Voordelen - HRMsystemen.nl

HRM software in de cloud

Steeds meer bedrijfssoftware komt beschikbaar als oplossing in de cloud. Hoe is dat voor HRM software, wat zijn de mogelijkheden en welke voordelen biedt HRM software in de cloud? Op deze pagina maakt u kennis met de belangrijkste voordelen van cloudoplossingen. Uitgebreide informatie hierover leest u in de boeken van het ICT informatiecentrum over HRM software, met name in de boeken over de selectie ervan en de boeken over ESS en MSS. Alle boeken en andere media over HRM software in de cloud zijn onderdeel van de gratis HRM box.

Wat is HRM in de cloud?

De ‘cloud’ is een term die u steeds vaker tegenkomt in combinatie met steeds meer verschillende soorten bedrijfssoftware en de opslag van data. Eigenlijk is de cloud niets anders dan een moderne aanduiding voor diverse ICT toepassingen via het internet. Tot enkele jaren geleden kon u bedrijfssoftware uitsluitend installeren op uw eigen computersystemen, binnen de muren van uw bedrijf. Door de ontwikkeling van steeds snellere en veiligere internetverbindingen is het de laatste jaren mogelijk geworden steeds meer software als online applicatie via het internet te gebruiken. Ook HRM software heeft deze ontwikkelingen gevolgd. Nagenoeg alle moderne HRM pakketten zijn inmiddels in een online versie beschikbaar en bieden nieuwe functionaliteiten die de toepassingsmogelijkheden van de software enorm hebben vergroot.

Voordelen van HRM in de cloud

Maakt u voor het automatiseren van uw HR processen gebruik van de cloud, dan beheert u de techniek daarvoor niet zelf, maar maakt u gebruik van een provider. Het is daarmee en tegenhanger van oplossingen die u in eigen huis beheert en waarvoor u zelf de technische infrastructuur moet inrichten en onderhouden. De belangrijkste voordelen van HRM software in de cloud:

  • Onder de voorwaarde dat er internetverbinding beschikbaar is, hebben gebruikers overal en altijd toegang tot de HRM software. Zij kunnen dan online inloggen en van de HRM functionaliteiten gebruik maken.
  • HRM software in de cloud is niet alleen via een laptops beschikbaar, maar ook via ieder ander mobiel apparaat met een internetverbinding, zoals tablets en smartphones.
  • Vanuit de online omgeving heeft het HR management op ieder moment steeds meer tools ter beschikking. MSS (management self service) wordt steeds belangrijker.
  • Medewerkers kunnen steeds meer informatie online raadplegen en steeds beter via de applicatie communiceren met de HR afdeling. ESS (employee self service) speelt een steeds grotere rol.
  • Software in de cloud rekent u af per gebruiker.
  • Cloud oplossingen zijn op ieder moment beschikbaar. U hoeft niet te wachten op een lang implementatietraject.
  • HRM oplossingen in de cloud bieden u meer flexibiliteit. U kunt de functionaliteit sneller aanpassen aan de gewenste functionaliteit, het aantal gebruikers, enzovoort.
  • Bij cloudoplossingen betaalt u een vast abonnementsbedrag. Grote investeringen ineens kunnen achterwege blijven.
  • Het technisch beheer van de IT oplossingen wordt eenvoudiger. U hoeft zich geen zorgen te maken over het installeren en beheren van bijvoorbeeld updates, beveiligingsoftware en servers.

Er zijn nog meer voordelen van HRM in de cloud en uiteraard ook enkele nadelen. U leest erover in de boeken over ESS, MSS en de toepassing en selectie van HRM software. Deze boeken zijn uitgaven van het ICT informatiecentrum.