Wat is e-HRM | Definitie e-HRM software – HRMsystemen.nl

Wat is e-HRM?

Vroeger had alleen de HR afdeling verantwoordelijkheid voor en inzicht in de HRM administratie. Tegenwoordig kan via Employee- en Manager Self Service (ESS & MSS) de hele organisatie bij het HR proces worden betrokken. Dit verloopt via internet, vandaar de term e-HRM. Iedereen kan met deze web oplossing belangrijke HR zaken overal en altijd eenvoudig raadplegen en wijzigen. Wijzigingen worden direct verwerkt in de HRM software, waardoor u niet meer hoeft te administreren. Het gebruik van papier, e-mail en Excel zijn daarmee verleden tijd. Op deze pagina vindt u informatie over de voordelen van e-HRM.

Op zoek naar passende e-HRM software voor uw organisatie?

E-HRM leidt tot tijd- en kostenbesparing

E-HRM maakt het mogelijk HR data eenvoudig en snel zelf aan te passen. Medewerkers kunnen zonder tussenkomst van uw HR afdeling hun gegevens veranderen. Doordat medewerkers zelf hun gegevens veranderen, zullen deze gegevens minder fouten bevatten. Alle relevante HR informatie is voor iedereen inzichtelijk en toegankelijk. De HRM software maakt uw HR processen op deze manier lean en mean, wat direct leidt tot tijd- en kostenbesparing.

Vermindering administratieve en operationele taken
Met het gebruik van e-HRM zijn veel administratieve werkzaamheden op uw HR afdeling niet langer nodig. Deze werkzaamheden zijn immers te verrichten door de betrokken medewerkers zelf. Met de software verminderen de administratieve en operationele taken, verschuiven de werkzaamheden naar controle en krijgen ze een meer strategische aard. Gefaciliteerd door de meest actuele data adviseert u dankzij e-HRM het Management Team op een gemakkelijke manier over de koers van human resource in uw organisatie.

Digitalisering aantrekkelijk voor nieuwe generatie
Een nieuwe generatie werknemers is opgegroeid in een digitale wereld en houdt niet van papieren rompslomp als het gaat om verandering van persoonsgegevens, nieuws of het aantal overgebleven vakantiedagen. Gebruik van e-HRM maakt u als werkgever aantrekkelijk bij de nieuwe generatie medewerkers, doordat uw organisatie op dit gebied goed aansluit bij de wensen en behoeften van deze ‘digitale’ generatie.

HRM creëert transparantie

Wanneer HR zaken voor iedereen toegankelijk zijn, zorgt dit voor transparantie binnen de organisatie. De informatie is niet langer continu toegankelijk voor enkel uw HR afdeling. Behalve de informatie van uw HR afdeling kunt u met de software informatie van andere afdelingen toegankelijk maken. Zo kunt u met behulp van dashboards bijvoorbeeld alle ken- en stuurgetallen van andere afdelingen delen. Informatie wordt hiermee makkelijk voor iedereen toegankelijk.

Iedereen op de hoogte
Met e-HRM is iedereen overal van op de hoogte. Iedereen kan nieuws over personeel, afdelingen en de organisatie als geheel delen en voor de hele organisatie beschikbaar stellen. Verjaardagen en jubilea worden automatisch uitgelicht en medewerkers kunnen op belangrijke momenten notificaties ontvangen. Ook kan de directie via polls of enquêtes bottom-up input vanuit de organisatie vragen als het gaat om belangrijke beslissingen. De HRM software verbindt uw organisatie.


HRM

7 aandachtspunten bij de keuze van HRM software
De beste adviezen voor het selectieproces.

Toon mij de adviezen