Tijdregistratie & urenverantwoording | HRM - HRMsystemen.nl

Tijdregistratie en urenverantwoording met HRM software

In elke organisatie wordt bijgehouden hoeveel het personeel werkt of besteedt aan bepaalde klanten of projecten. Ongeacht of het nu gaat om een grote multinational of een buurtwinkel; deze informatie is noodzakelijk om mensen te kunnen uitbetalen of om te factureren. Er wordt nog altijd veel gewerkt met papieren urenlijsten of spreadsheets, die handmatig moeten worden ingevuld en zo onnodig tijdrovend en foutgevoelig zijn. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden om tijdregistratie te integreren in HRM software. Op deze pagina vindt u waar u op moet letten bij een module of systeem voor tijdregistratie en de voordelen die een dergelijk systeem u te bieden heeft.

Digitale tijdregistratie: simpel en tijdbesparend

De belangrijkste reden om uw tijdregistratie te integreren in uw HRM software is de tijdbesparing. De digitale manier van werken moet uw personeel een meer efficiëntie opleveren bij het bijhouden van de uren. Door vooraf werkzaamheden en projecten te specificeren in het digitale overzicht van uw personeel, kunnen uw medewerkers met een paar klikken aangeven hoeveel tijd zij (aan bepaalde projecten) gewerkt hebben.

Up-to-date inzicht in bedrijfsproces
Door een digitaal en actueel overzicht van de tijdregistratie is het mogelijk inzicht te krijgen in de bedrijfsprocessen. Zo wordt het direct inzichtelijk waar de precieze loonkosten zitten en kunnen medewerkers efficiënter over klanten en projecten worden verdeeld.

Kies een relevant systeem

Wanneer u voor uw organisatie op zoek gaat naar een systeem of module voor tijdregistratie, zorg dan dat u het doel van het systeem in kaart heeft gebracht. Wanneer de module enkel voor registreren van tijd dient te fungeren heeft u voldoende aan een eenvoudigere module dan wanneer u allerlei andere informatie wilt kunnen filteren uit het systeem. Vergelijk de aanbieders van modules of systemen voor tijdregistratie en de functionaliteiten van het pakket dat zij aanbieden. Kies altijd voor een gebruiksvriendelijk en doeltreffend systeem dat geen overbodige functionaliteiten heeft.

Meer informatie over het selecteren van HRM software met in combinatie met het registreren van tijd vindt u in de HRM box.