Salarissoftware | Toepassing en voordelen - HRMsystemen.nl

Salarissoftware

Salarissoftware biedt u vele voordelen. Of de software nu geïntegreerd is in uw HRM software of niet, het maakt de salarisverwerking heel eenvoudig. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor correcte en tijdige uitbetaling van de salarissen. Om dit te kunnen doen is het nodig de administratieve processen rond de salarisverwerking correct te laten verlopen. Als u de salarisverwerking in eigen hand wilt houden is het gebruik van salarissoftware sterk aan te raden. Op deze pagina vindt u informatie over salarissoftware en de voordelen ervan.

Eenvoudige software voor een complex proces
Door de integratie met HRM software hoeft u het complexe proces rond salarissen niet meer handmatig uit te voeren en berekent de software met één druk op de knop alle salarissen. Ook het gebruik van de salarissoftware is heel eenvoudig en overzichtelijk. Zo kunt u tot het laatste moment wijzigingen aanbrengen. Aanpassingen zijn snel en eenvoudig door te voeren. Aan de wijzigingen kunt u een ingangsdatum meegeven, zodat u een verandering kunt doorvoeren op het moment dat er nieuwe afspraken voor de toekomst zijn gemaakt. Ook veranderingen in CAO’s, interne regelingen en individuele afspraken met medewerkers worden eenvoudig in de software verwerkt.

Meer over HRM software

Een uitgebreide uitleg over HRM software, de toepassing ervan en andere aspecten leest u in het gratis boek ‘HRM software’, samengesteld door het ICT informatiecentrum.

HRM software

salarissoftware

Salarissoftware zorgt voor vergroting nauwkeurigheid

Met salarissoftware kunt u eenvoudig veel tijd besparen. Door de integratie met HRM software hoeven gegevens niet steeds te worden ingevuld. Uw salarisadministratie is hierdoor geen tijd meer kwijt aan terugkerende gegevens en kan zich volledig richten op de controle en invoer van nieuwe gegevens. Bovendien wordt de nauwkeurigheid van uw salarisverwerking door het gebruik van de salarissoftware vergroot: gegevens worden automatisch overgenomen, waardoor het aantal menselijke fouten tot een minimum wordt beperkt.

Meer flexibiliteit: zelf gegevens inzien
Met geïntegreerde salarissoftware in uw HRM software bent u niet langer tijd kwijt aan overzichten, loonstroken of begrotingen die door managers of medewerkers worden opgevraagd. Uw personeel kan zelf de gewenste gegevens opzoeken en inzien zodat uw administratie haar tijd kan besteden aan belangrijker zaken.

Kostenbesparing door digitale loonstrook
U kunt als organisatie fors besparen op portokosten als u gebruik maakt van salarissoftware. U kunt namelijk loonstroken per e-mail te verzenden. Uiteraard hebben uw medewerkers nog altijd de keuze of zij hun loonstrook per e-mail of per post willen ontvangen. Dit kan eenvoudig in het persoonlijk dossier worden aangegeven.

Pro Forma berekeningen maken met salarissoftware

U kunt eenvoudig en snel ‘pro forma’ berekeningen maken. Zo kunt u een sollicitant of medewerker direct laten zien wat hij/zij netto van zijn/haar (nieuwe) salaris overhoudt. In tegenstelling tot wanneer u uw salarisverwerking uitbesteedt zijn deze berekeningen gratis.

Altijd de meest actuele wet- en regelgeving
De leverancier van uw salarissoftware zorgt ervoor dat de software te allen tijde voldoet aan de actuele wet- en regelgeving. Door middel van updates in de software zullen wijzigingen in zaken als de Werkkostenregeling of de loonaangifte automatisch worden gedaan. Zo bent u geen extra tijd kwijt aan het aanpassen van berekeningen.

Eenvoudig inzicht in fiscale ruimte
Salarissoftware ondersteunt in de meeste gevallen de WKR (werkkostenregeling), die sinds 2011 wordt gehanteerd. U kunt in de software rapportages opstellen, waarmee u eenvoudig en snel inzicht krijgt in de beschikbare fiscale ruimte. De fiscale aangifte (eindheffing) van de WKR gebonden zaken doet u eenvoudig zelf met de software. De benodigde informatie voor een correcte en complete WKR administratie én de aangifte zelf zijn met één druk op de knop te raadplegen en in te dienen.