Werving en selectie software

  • Hoe software u helpt bij het werven en selecteren van personeel
  • Kies voor losse of geïntegreerde recruitment software
  • Gebruik de gratis HRM box bij pakketselectie en bekijk hier alle HRM software leveranciers.

Software voor werving en selectie helpt u bij het formuleren en plaatsen van vacatures, het online verwerken van sollicitaties en het afhandelen van sollicitatieprocedures. Ook het beheren van een sollicitatieportal is mogelijk. Voor werving- en selectiemanagement bestaan zowel speciale modules binnen een geïntegreerd HRM systeem als speciale, separate recruitment software . Beide oplossingen bieden uw organisatie veel voordelen bij het werven van personeel en het optimaal uitvoeren van sollicitatieprocedures.

SELECTEER UW HRM OPLOSSING

Wat is werving en selectie software?

Werving en selectie software zorgt voor een kortere doorlooptijd van sollicitatieprocessen. De software wordt zo ingesteld dat deze volledig aan de wensen van uw organisatie voldoet. Alle stappen waarvan u wilt dat deze in het werving- en selectieproces plaatsvinden, worden met behulp van de deze software gepland en opgevolgd.

Denkt u hierbij aan het inlezen, beoordelen en verwerken van sollicitaties, het versturen van uitnodigingen voor een sollicitatiegesprek of het plannen, opstellen en versturen van afwijzingsbrieven. Alle stappen waarvan de uitvoering automatisch kan, voert het systeem automatisch uit. Dit bespaart veel werk en tijd en voorkomt fouten.

VACATURES DIE U SAMENSTELT KUNNEN DIRECT EN AUTOMATISCH OP DE WEBSITE GEPUBLICEERD WORDEN

Online integratie werving en selectie software

Werving en selectie is inmiddels voornamelijk een digitale en online bezigheid. Recruitment software kan daarom in veel gevallen geïntegreerd worden met uw website. Dit betekent dat de vacatures die u samenstelt direct en automatisch op de website kunnen worden gepubliceerd. Daarnaast kunnen kandidaten via uw website reageren op de vacature, waarbij de sollicitaties en de gegevens van kandidaten automatisch in uw systeem binnenkomen. Koppelingen met sociale media zijn ook mogelijk, zoals met LinkedIn, Facebook en Twitter. Hierdoor wordt het promoten van uw vacature nog eenvoudiger.

Managers betrekken

Met de in HRM software geïntegreerd modules voor werving en selectie betrekt u uw medewerkers eenvoudig actief bij selectieprocedures. Door real time inzicht in de status van de betreffende vacatures weten managers waar zij aan toe zijn. In het HRM systeem kunnen de betrokkenen hun feedback over sollicitanten geven. Deze wordt bij de betreffende kandidaat of vacature opgeslagen. Zo heeft u een compleet overzicht van alle feedback.

U kunt met de werving en selectie software, naast uw HR afdeling, ook managers van andere afdelingen de mogelijkheid bieden vacatures te plaatsen. Zo creëert u extra efficiëntie, kunt u snel vacatures online zetten, beschikt u over een effectief kandidaat volgsysteem en betrekt u uw managers nog meer bij het proces van selecteren en werven.

recruitment software

Nieuwe HRM software nodig?

Lees deze adviezen!

Invoer van gegevens

Wanneer u besluit om een kandidaat aan te nemen, hoeft u met software voor werving en selectie die onderdeel is van uw HRM systeem, alle gegevens niet nogmaals in te voeren. Deze zijn immers al bekend. De kandidaat heeft deze in een eerder stadium al digitaal doorgegeven. De HRM software zal de gegevens uit de werving- en selectieomgeving overnemen. De kandidaat zal worden aangemerkt als medewerker. Ook de gegevens en historie van terugkerende kandidaten blijven in het systeem bewaard. Zo boekt u op een eenvoudige wijze veel tijdwinst.

Recruitment software

Alle functionaliteit voor het werven en selecteren van kandidaten hoeft niet altijd onderdeel te zijn van een HRM systeem. Veel organisatie maken gebruik van recruitment software die daar los van staat. Het is logisch dat dit vooral toepassing vindt bij recruitmentbureaus, detacheerders, werving- en selectiebureaus, headhunters en uitzendbureaus. Lees hier meer over speciale recruitment software.

HRM software vinden en selecteren?

Gebruik de gratis HRM box: informatiebron, oriëntatietool én selectiehulp

Dit is een bijdrage van de redactie van het ICT informatiecentrum. Heeft u suggesties voor interessante artikelen of wilt u uw content hier ook publiceren? Laat het ons weten! Contact