HRM software leveranciers | Overzicht – HRMsystemen.nl

HRM software leveranciers

Op deze en volgende pagina’s vindt u een overzicht van alle HRM software leveranciers en de bijbehorende HRM software. Klikt u op de naam van de leverancier om op de website van de aanbieder meer informatie te lezen over deze software. Wilt u een keuze maken of HRM software met elkaar vergelijken? Maak dan gebruik van de vele informatie die het ICT informatiecentrum daarover beschikbaar heeft: gratis boeken, whitepapers en uiteraard de HRM box.

Welke HRM software heeft u nodig?

Bent uw HRM software leverancier en staat u nog niet in dit overzicht? Voeg hier toe

 

A  

AFAS Software
HRM & Payroll software
Met de HRM software van AFAS automatiseer je de administratieve werkzaamheden, betrek je medewerkers en managers bij het correct registreren van HR-mutaties, en heb je inzicht in al je HR-zaken dankzij tientallen dashboards. De HRM software biedt ook Manager Self Service (MSS) en Employee Self Service (ESS). Het automatiseren van HR-processen en de verantwoordelijkheid voor HR-taken bij de juiste mensen neerleggen maakt dat er weer ruimte is voor visie, advies en beleid!

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

Alight Solutions
Oracle HCM, Workday HCM, SAP HR & SuccessFactors
Met onze geïntegreerde personeelsoplossingen verbeter je je bedrijfsprocessen en haal je het beste uit je technologie en menselijk kapitaal. Of je nu voor een specifieke uitdaging staat of al klaar bent voor een volledige transformatie: wij zoeken uit wat er wel en niet werkt voor jouw bedrijf. Vervolgens bieden we met onze partners op maat gemaakte oplossingen en services op het gebied van HR & Payroll.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

Alphium B.V.
Digital interactief interview systeem (DIIS)
Een SaaS oplossing om instromend en doorstromed personeel te testen op integriteit. Hoe groot is het risico dat een medewerker fraude pleegt, drugs gebruikt overdadig drinkt loyaal en betrouwbaar is. Er wordt in Nederland voor miljarden fraude gepleegd door eigen medewerkers. DiiS ziet in 20 minuten of u de juiste kandidaat inhuurt. Bewezen concept in gebruik bij large- als small accounts. Vraag een gratis demo aan in NL, UK of Pools.

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof | Werving en selectie | Beoordeling en evaluatie

 

Apployed Nederland B.V.
Apployed
Apployed is een online personeelssysteem, waarbij je de personeelsdossiers centraal kunt beheren. Het systeem is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, maar biedt voor vrijwel alle basis HR-vraagstukken een oplossing en is daarmee ideaal voor mkb’ers tot 80 medewerkers. Met ESS, MSS en mogelijkheden tot het inhuren van HR-specialisten en het uitbesteden van de salarisadministratie. Iedere gebruiker van het systeem heeft een veilige, persoonlijke toegang via web & app.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

Atimo
Saphir
Atimo is specialist in urenmanagement. De Workforce Management software, Time-Wize® Saphir, biedt een totaaloplossing rondom tijd. Denk hierbij aan onder andere aan- en afwezigheidsregistratie, werkorderregistratie, personeelsplanning en urenverantwoording op projecten.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | Personeelsplanning | E-HRM

 

Atrea Workforce Management Systems
Atrea
Atrea ondersteunt (middel)grote organisaties in de logistiek, industrie en handel die de kosten en inzet van arbeid willen optimaliseren, terwijl ze tegelijkertijd wet- en regelgeving respecteren. Atrea geeft deze organisaties alle tools om HR processen te digitaliseren en inzicht te krijgen in productiviteit en kosten van arbeid op verschillende niveaus. Atrea is de geïntegreerde oplossing voor tijdregistratie en toegangscontrole en volledig aan te passen aan uw arbeidsvoorwaarden en werkwijze.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | E-HRM

 

AvanTimes
Astrow Web
AvanTimes, specialist in tijdregistratie en toegangscontrole systemen. Wij zijn dé partner van AMANO tijdregistratie- en toegangscontrole software. Waar wij vooral goed in zijn, is de combinatie van simpel organiseren en slim uren registeren. De efficiency verbeteren, processen vereenvoudigen en kosten besparen zijn daarbij belangrijke tussenstappen.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Urenregistratie | Personeelsplanning

 

Aveos BV
Step2HR.nl
Step2HR is een krachtig HRM systeem met uitgebreide mogelijkheden waaronder: Digitaal personeelsdossier, Prestatiemanagement, Registratie van opleidingen, E-learning, Verlofregistratie, Competentiemanagement, Werving en Selectie. Er zijn koppelingen met Exact Online en Nmbrs en ook via Excel kunnen gegevens worden ingelezen en uitgevoerd. Via automatische notificaties en signaleringen ondersteunt Step2HR HRM processen actief.

Vorm: Cloud / webbased     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

B  

BuddeeHR
Buddee
Een slim HR-platform voor mkb-bedrijven. Buddee creëert een werkomgeving van nu door alle personeelszaken te bundelen in één digitale omgeving. Zo heb je als ondernemer en werknemer altijd je personeelszaken bij de hand, bespaar je tijd en behoud je je focus.

Vorm: Cloud     Toepassing: Loon en salaris | Verzuim en verlof | Contracten | Beoordeling en evaluatie | Organigrammen| E-HRM

Bedrijfsrooster
Bedrijfsrooster
Bedrijfsrooster helpt u eenvoudig uw personeelsplanning geheel online af te handelen. Het maken van een rooster wordt zeer eenvoudig doordat in één oogopslag duidelijk is wie u het best op welke dienst kunt inzetten. Zijn alle diensten eenmaal ingeroosterd, dan deelt u het rooster met twee klikken met al uw personeelsleden. Via de PC, tablet en telefoon. Overal en altijd.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

C  

ClockWise B.V.
ClockWise
Urenregistratie voor projecten en facturering, of vakantie en verzuim. ClockWise is snel en gemakkelijk in gebruik te nemen. Verkooptarieven voor factureren, inkooptarieven voor reversed billing. Verstuur de facturen per mail naar de klant en zet ze met de administratieconnector naar uw boekhoudpakket. Exporteer de uren naar uw loonpakket of laadt ze in met onze dataconnectoren in dashboard systemen (PowerBI, Qlik) U hoeft niks, er kan veel! ClockWise eenvoudig veelzijdig! probeer gratis!

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof| Urenregistratie

 

Zo pakt u uw HRM software project aan

HRM software project starten?
Lees deze adviezen!

 
Cornerstone OnDemand
Cornerstone OnDemand
Wij geloven dat mensen alles kunnen bereiken als ze de juiste ontwikkelings- en groeimogelijkheden hebben. Wij bieden organisaties de technologie, inhoud, expertise en gespecialiseerde focus om hen te helpen het potentieel van hun mensen te realiseren. Met uitgebreide werving, gepersonaliseerd leren, moderne trainingsinhoud, ontwikkeling gestuurd prestatiebeheer en holistisch gegevensbeheer en inzichten voor werknemers, worden de oplossingen voor mensenontwikkeling van Cornerstone gebruikt.

Vorm: Cloud     Toepassing: Werving en selectie | Competentiemanagement | Personeelsplanning | Beoordeling en evaluatie

 

D  

Daywize
Daywize Cloud
Daywize Cloud is een brede e-HRM-oplossing met een ruim aanbod aan specialistische modules, zoals recruitment, personeelsadministratie, declaraties, verlof- en verzuimmanagement en talentmanagement (gesprekscyclus, feedback, opleidingen). Iedere module is naadloos geïntegreerd met de andere modules. Ook de aansturing van de payroll (via integraties met Nmbrs en Loket.nl) verloopt probleemloos via Daywize Cloud. Het systeem onderscheidt zich in gebruikersvriendelijkheid en flexibiliteit.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

De Digitale Gesprekscyclus
De Digitale Gesprekscyclus
De Digitale Gesprekscyclus is dé e-HRM oplossing voor het MKB gericht op functioneren en ontwikkeling van mensen. Het helpt u om alles rondom doelstellingen, functioneren, beoordelen en competenties goed in te richten. Zo draagt het systeem bij aan de ontwikkeling van uw medewerkers. De online software is gebruiksvriendelijk, voordelig en direct klaar voor gebruik. Vraag een vrijblijvende online demo aan.

Vorm: Cloud     Toepassing: Competentiemanagement | Beoordeling en evaluatie

 

DifferentLab
Shiftbase
Shiftbase is de meest gebruiksvriendelijke online tool voor het maken van personeelsplanningen, urenregistratie en HRM. Registreer uren op basis van het rooster, in de mobiele app of met hardware op locatie.
Houd grip op personeelskosten, bezettingsgraad, afwezigheid en overuren in één overzichtelijke applicatie. Met Shiftbase heb je altijd en overal toegang tot de gegevens die voor jou belangrijk zijn!

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | Contracten | Personeelsplanning

 

Dyflexis
Dyflexis
Dyflexis ontwikkelt workforce management software die wordt gebruikt door duizenden bedrijven. Zij gebruiken Dyflexis om snel een optimale personeelsplanning te maken, overzichtelijk uren te registreren en verlof- en overuren bij te houden. Dankzij geïntegreerde automatiseringen levert dit een flinke tijdsbersparing op. Zo kun je bij het maken van de personeelsplanning gebruik maken van standaardroosters en worden geregistreerde uren automatisch gesynchroniseerd met uw salarisadministratie.

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | Contracten | Personeelsplanning

 

E  

Easylon Loon & Salaris B.V.
Elsa
HRM oplossing geïntegreerd met salarisoplossing. Alles slechts eenmaal invoeren. Eigen velden kunnen maken, signaleringen instellen, contracten koppelen en eigen rapporten maken en dit alles voor een betaalbare prijs.

Vorm: Lokaal     Toepassing: Loon en salari | Verzuim en verlof | Urenregistratie | Contracten | Opleidingen

 

EPOS Enschede B.V.
Verlofdagen.nl / Myleavedays.com
Online verlofregistratie tool. Digitaliseert de complete verlof-, ziekte- en overwerkregistratie van organisaties op een gemakkelijke, efficiënte en kostenbesparende wijze. Nu 1 maand gratis en geheel vrijblijvend op proef. Meld u nu aan via de website.

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof

 

HRM software leveranciers

7 aandachtspunten bij de keuze van HRM software
De beste adviezen voor het selectieproces.

 

Everybody FRANK
Everybody FRANK
People first, laat je medewerkers meer bereiken. De meest succesvolle en innovatieve organisaties zetten hun medewerkers op de eerste plaats. Met onze app reflecteren medewerkers op hun werkgeluk en ontvangen ze feedback op hun skills. Hun scores zien ze direct terug in het dashboard. De medewerker wordt bewust van zijn werkwaarden en kwaliteiten en heeft de regie over zijn eigen werkgeluk. De organisatie krijgt realtime inzicht in de medewerkerstevredenheid en kan ingrijpen wanneer nodig.

Vorm: Cloud     Toepassing: Competentiemanagement | Beoordeling en evaluatie

 
Exact
Exact voor HRM | Exact voor Salaris
Of je alleen de salarisadministratie wilt doen of de complete HR-cyclus wilt automatiseren, de gebruiksvriendelijke en betrouwbare HR & salarissoftware van Exact is altijd naadloos geïntegreerd met je financiën. Zo werk je slim samen met je collega’s, medewerkers en klanten, via de cloud en onze Self Service apps. Verwerk salarissen veilig en efficiënt, profiteer van complete cao-ondersteuning, laat medewerkers verlof aanvragen via apps en heb volledig inzicht in personeelsdossiers.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

F  

Fit-to-Position
Fit-to-Position
Slimme instrumenten voor resultaatgericht ontwikkelen.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meedere toepassingen (breed toepasbaar)

 

FourVision
Dynamics 365 HR
Dynamics 365 HR is de HR oplossing van Microsoft die uw HR processen ondersteunt. Het is een SaaS oplossing en voorzien van additionele Web Apps van FourVision. D365 HR maakt deel uit van het Dynamics 365 platform. De cloud oplossing van Microsoft. Hiermee kan uw organisatie volledig in de cloud werken. D365 HR is in gebruik bij multinationals tot aan een lokale organisatie met bijv. 60 medewerkers. Integratie met Microsoft Teams is slechts 1 van de vele voordelen.

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | Werving en selectie | Contracten

 

G  

GET N.V.
prime Time | prime Cost | prime Plan
GET ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt oplossingen voor time management, bezoekersregistratie en personeelsplanning. Het zorgt voor comfort, efficiëntie, tijdswinst en duidelijkheid in de HR-afdeling. De gegevens geven de mogelijkheid om het team beter te sturen en het beleid te onderbouwen.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Loon en salaris | Verzuim en verlof | Urenregistratie | Personeelsplanning

 

GPS Time
Emprova
Urenregistratie brengt inzicht en controle in de werkuren en afwezigheden van uw medewerkers. Daarnaast faciliteert een efficiënte urenregistratie nieuwe werkvormen zoals tijd-voor-tijd of telewerken. En tenslotte vereenvoudigt Emprova urenregistratiesoftware tal van processen voor een efficiënte personeelsadministratie.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | Personeelsplanning

 

H  

HR2day
HR2day
HR2day is een HRM & Payroll oplossing die alle gangbare HR thema’s als verlof, verzuim, declaraties, talentmanagement, HR analytics combineert met een sociaal platform om werknemers te connecten en te betrekken.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meedere toepassingen (breed toepasbaar)

 

HuRis
SAP SuccessFactors
SAP SuccessFactors Human Experience Management Suite is met 180 miljoen gebruikers de grootste HR-Cloud aanbieder en is gericht op wat werknemers nodig hebben om optimaal te presteren. Er vindt een verschuiving plaats van Human Capital Management (HCM) en de bijbehorende processen, stappen en procedures naar geïndividualiseerde ervaringen die zijn ontworpen om werknemers tevreden, productief, betrokken en groeiend te houden

Vorm: Cloud     Toepassing: Meedere toepassingen (breed toepasbaar)

 

I  

Integral Knowledge Utilization B.V.
Checks
Checks is een krachtig en flexibel softwarepakket voor het snel en effectief plannen van uw personeel. Zowel mensen, diensten, competenties, taken als werkplekken. Naast personeelsplanning kan Checks ook de administratie van de uren en afwezigheden bijhouden. De Checks App en webtool zorgen ervoor dat de medewerkers hun rooster altijd online bij de hand hebben en de communicatie met hen vlot verloopt.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Urenregistratie | Personeelsplanning

 

Intus IT Management B.V
InPlanning
Intus gelooft in de eigen regie en eigen kracht van de medewerkers. Eigen regie over werk en privé leidt tot meer werkplezier en draagt zo bij aan een gezonde en flexibele bedrijfsvoering. Dit doen we onder andere door middel van capaciteitsplanning, zelfroosteren, dienstroosterplanning, flexpool en takenplanning. Onze oplossingen zijn ontwikkeld met moderne technologie en hebben intuïtiviteit voor de gebruiker als uitgangspunt. De oplossingen van Intus worden in verschillende branches ingezet, zoals zorg, productie, logistiek, overheid en entertainment.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

HRM software leveranciers

HRM software kiezen? Zo begint u!
Een stomme fout in de beginfase, kan fataal zijn voor het resultaat. Lees in dit kennisdocument hoe u aan uw HRM software project begint.

 

K  

KeeminK Design B.V.
TRADIUM Business Software
De HRM-tools binnen TRADIUM maken deel uit van een totaaloplossing en werken geheel integraal met de andere onderdelen van ons ERP-systeem. De HRM-tools hebben o.a. betrekking op de verwerking/registratie van: urenregistratie, ziekteverzuim, vakantieplanning, planning inclusief ploegendiensten, verlofuren-calculaties, detachering, analyse inhoud van CV-documenten, automatische kandidaat-selectie bij detacheringsopdrachten en integratie met service-modules voor monteurs en installateurs.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

Keeping
Keeping
Maak kennis met onze intuïtieve oplossing voor urenregistratie. Keeping denkt met je mee en ondersteunt je bij je urenadministratie. Hoe beter je jouw uren bijhoudt, hoe meer inzicht en voordeel je daaruit haalt.

Vorm: Cloud     Toepassing: Loon en salaris | Verzuim en verlof | Urenregistratie

 

Kennys
Prinsys HRM
Ons HR-pakket bestaat uit gebruiksvriendelijke modules. Kennys Prinsys software is in verschillende vormen en maten beschikbaar voor organisaties met grote- en kleine personeelsbestanden. Al meer dan 30 jaar lang denken we mee met werkgevers, HR-managers, leidinggevenden en werknemers om op een prettige manier personeelszaken te beheren. We optimaliseren interne HRM-processen en ontzorgen op administratief gebied, door het geven van digitaal inzicht en overzicht.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

M  

Malvee
Jobber
Tool voor het meten van medewerkertevredenheid.Jobber biedt alles om de tevredenheid en bevlogenheid naar een hoger niveau te tillen. Van het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) tot een tool voor aan het analyseren van de resultaten.

Vorm: Cloud     Toepassing: Medewerkers tevredenheid meten

 
Mercash
Mercash HRMplus | Mercash HR- en Salarissoftware
We bieden HRM-oplossingen voor diverse branches zoals kinderopvang, VVT, bouw & installatie. Van generiek tot maatwerk. Van MKB tot grote organisaties met duizenden medewerkers. Voor elke sector of organisatiegrootte hebben we een passende oplossing.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

N  

Nedap
Flux
Flux geeft real-time informatie over de aanwezigheid van vast en flex personeel op de werkvloer. Met de informatie uit het heden en verleden helpt Flux je vooruit te denken. Met Flux: Houd je rekening met de verschillende werktijden van ploegen; Zie je de status van de contracturen voor een bepaalde periode om gemakkelijker te plannen; Heb je in een oogopslag je forecast en beschikbaarheid van Flex en vast personeel bij; Anticipeer je jouw workforce op de toekomst.

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | Personeelsplanning

 

O  

Officient
Officient HR-software
Elke MKB heeft nood aan een krachtig HR-beleid, slecht weinigen beschikken over de juiste tools om deze processen efficiënt te organiseren. Officient biedt een gebruiksvriendelijk HR-platform aan voor al uw essentiële HR-taken. De tool centraliseert alle relevante HR-data en vergroot het overzicht. Zo kan HR een waardevolle impact hebben op de bedrijfsresultaten en gerichte ondersteuning geven aan medewerkers. Op 3 jaar tijd kozen al meer dan 3000 klanten voor de tool.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

HRM software leveranciers

7 aandachtspunten bij de keuze van HRM software
De beste adviezen voor het selectieproces.

 

Otherside At Work B.V.
Xpert Suite
Waar een verzuimsysteem ophoudt, gaat ons systeem verder. De Xpert Suite is hét integrale softwareplatform voor organisaties en hun werknemers in bedrijfsgezondheidszorg, verzuimmanagement, sociale zekerheid en duurzame inzetbaarheid. Hierbij ligt onze focus op eenvoud, veiligheid en AVG.

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof

 

P  

Pantheon Automatisering B.V.
HRvan.nu
HRvan.nu is dé HRM software van Pantheon Automatisering. Met geautomatiseerde HRM-processen neemt HRvan.nu complexe en tijdrovende taken uit handen. HRvan.nu stel je zelf samen, je hebt keuze uit 10 modules: verlof, overwerk, planning, verzuim, digitaal dossier, declaraties, uren verantwoorden, arbeidsvoorwaarden, salaris en intranet. Kies voor één modules of laat meerdere modules samen werken om nog meer HRM-processen te automatiseren. Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

People Inc.
People Inc.
People Inc. maakt het werk van een HR-medewerker of –manager efficiënter, rendabeler en leuker. De software richt zich uitsluitend op het HR-vakgebied, en dat merk je aan de functionaliteiten. Het personeelssysteem voldoet aan de hoogste eisen van HR-managers en denkt mee. Dit maakt het gebruiksvriendelijk. People Inc. verzamelt alle gegevens, legt deze vast en verbindt het met elkaar. Dubbele handelingen zijn verleden tijd. People Inc. helpt ook bij salarisadministratie en tijdregistratie.

Vorm: Cloud en lokaal     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

PHOCUS
PHOCUS Cloud
Uw volledige HR- en salarisproces geregeld. Met PHOCUS Cloud als Software as a Service-oplossing (SaaS) voor uw HR- en salarisproces is alles volledig geïntegreerd en geautomatiseerd. PHOCUS HR Cloud en Payroll Cloud zijn modulair opgebouwd, zodat u alleen de benodigde functionaliteit samenstelt en gebruikt. Wij zorgen ervoor dat u 24/7 beschikking heeft over de juiste data, rapportages en output. Gebruikers ervaren de PHOCUS cloud oplossing als intuïtief, overzichtelijk en modern.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

Plan8 Consultancy&Development B.V.
Mijnrooster.nl | PLNR.nl
Deze online oplossingen ondersteunen de personeelsplanning. PLNR is vooral voor de zorgbranche ontwikkeld.

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | Contracten | Personeelsplanning

 

Popay
Popay.hr | Jobjourney
Job Journey biedt medewerkers een persoonlijk platform waarin zij zelf de navigator zijn in het behalen van hun ambities. Iedere medewerker heeft een eigen digitale portfolio waarin profiel, competenties en ambities zorgvuldig zijn vastgelegd, en zitten op die manier aan het stuur om alles uit zichzelf te halen om hun takenpakket uit te breiden of mee te werken aan uitdagende projecten. Popay.hr is een allesomvattende HR Suite, modulaire inzetbaar en uitbereidbaar op maat van de klant.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

R  

Relion
Personeelsplanning
Met Relion kunt u eenvoudig roosters maken, de urenregistratie beheren en de loonadministratie opmaken – Het platform van Relion brengt alle taken samen op één plek en bespaart u waardevolle tijd op administratieve taken zoals roosteren, urenregistratie en loonadministratie, terwijl u betere arbeidsomstandigheden voor uw werknemers creëert. Maak roosteren weer leuk!

Vorm: Cloud     Toepassing: Loon en salaris | Urenregistratie | Personeelsplanning

 

S  

SD Worx Nederland B.V.
Cobra HRM & Salaris
Alles-in-één HRM & Salarissysteem, voor iedereen, altijd, overal & op elk apparaat! Cobra HRM & Salaris is dé alles-in-een HRM en Salarissoftware in de Cloud. De uitgebreide online functionaliteiten ondersteunen het totale proces van instroom tot aan uitstroom voor kleine en grote organisaties in vrijwel elke branche. Met een passende editie en een groot bedieningsgemak. Cobra is tenslotte voor iedereen in de organisatie te gebruiken, op telefoon, tablet én PC.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

HRM software leveranciers

HRM software kiezen? Zo begint u!
Een stomme fout in de beginfase, kan fataal zijn voor het resultaat. Lees in dit kennisdocument hoe u aan uw HRM software project begint.

 

Solkie B.V.
Solkie Pro
Solkie helpt organisaties met ontwikkelen vanuit medewerkers. Een maandelijks terugkerend onderzoek zorgt voor meer inzicht dan een eenmalig onderzoek. Inzicht waarmee je trends ontdekt om betere prestaties te realiseren met medewerkers. Frequent meten betekent makkelijker kunnen bijsturen. Solkie staat voor effectieve digitale medewerkersonderzoeken, die wél leuk zijn voor medewerkers om te maken. Groei door te vragen.

Vorm: Cloud     Toepassing: Beoordeling en evaluatie

 

Staffing Management Services
Inhuurdesk.nl
Staffing MS biedt als managed service provider (MSP) een oplossing om met inhuur problematiek om te gaan. Het uitbesteden van het inhuur proces aan Staffing MS brengt één gestroomlijnd proces van aanvraag, gunning, contractbeheer tot en met uitbetaling. Op de juiste tijd tegen het juiste tarief. Het maakt daarbij geen verschil of het intermediair uitzendbureau, detacheerder of bemiddelaar is. Staffing MS maakt voor intermediairs de handen vrij.

Vorm: Cloud     Toepassing: Urenregistratie | Werving en selectie | Contracten | Beoordeling en evaluatie

 

Sympa
Sympa HR
De Sympa HR-oplossing biedt bedrijven een helder, compleet overzicht van alle werknemersgegevens en eindeloos veel integraties met andere software. Het systeem helpt om slimme keuzes te maken en routinetaken te automatiseren, waardoor HR zich kan focussen op de ontwikkeling van werknemers.

Vorm: Cloud     Toepassing: Meerdere toepassingen (breed toepasbaar)

 

T  

TalentExcellence
TalentExcellence
Flexibel in te richten software voor de ondersteuning van effectief performance management. De sotware ondersteunt het sturen op doelen, het voeren van een continue dialoog over prestaties en ontwikkeling en stimuleert onderlinge feedback tussen collega’s. TalentExcellence onderscheidt zich door de flexibiliteit waarmee eenvoudig kan worden ingespeeld op de specifieke behoefte van verschillende doelgroepen in de organisatie en door de uitgebreide mogelijkheden voor employer branding.

Vorm: Cloud     Toepassing: Competentiemanagement | Beoordeling en evaluatie

 

Tasper
Benefit Manager
Wie haar medewerkers anno 2020 aan zich wil binden, zal met sterkere middelen moeten komen dan een fietsplan. Tasper begrijpt dat en speelt daar met al haar kennis en kunde op in. Zij zijn marktleider als het aankomt op software voor flexibele arbeidsvoorwaarden, persoonlijke keuzebudgetten en communicatie over arbeidsvoorwaarden. Al 20 jaar geloven zij in keuzevrijheid.

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | Beoordeling en evaluatie | Opleidingen

 

Treams
Treams
Met Treams presteren medewerkers en organisaties beter. Zo bouw je aan een feedbackcultuur waarin iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn. Dit geeft energie en motivatie om samen de maan te bereiken. Go grow!

Vorm: Cloud     Toepassing: Competentiemanagement | Beoordeling en evaluatie | E-HRM

 

V  

Viaster
VIAMENS
Viaster bouwt nieuwe en of bestaande functiehuizen om naar haar digitale HR-tool VIAMENS. Deze tool ondersteunt bedrijven bij structurele ontwikkeling van haar medewerkers. Functionerings- en beoordelingsgesprekken worden ontwikkelgesprekken. De tool maakt de voortgang zichtbaar op diverse niveaus (individueel, afdelingen, organisatie) en zorgt voor borging van de gemaakte afspraken en managementinfo. Resultaat: Betrokken medewerkers en efficiëntie en financieel voordeel voor de organisatie.

Vorm: Cloud     Toepassing: Werving en selectie | Competentiemanagement | Beoordeling en evaluatie

 

W  

Werktijden.nl
Werktijden.nl
Werktijden.nl is dé online omgeving voor organisaties waarin roosters, verlof- en urenregistratie eenvoudig kan worden bijgehouden. Het is direct inzichtelijk via de mobiele app of de webapplicatie. Personeel inplannen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie | Personeelsplanning

 

HRM software leveranciers

7 aandachtspunten bij de keuze van HRM software
De beste adviezen voor het selectieproces.

 

Y  

Yoobi (e-dynamics)
Yoobi Urenregistratie | Yoobi verlofregistratie | Yoobi onkosten registratie | Yoobi planning
Yoobi biedt ondernemers de perfecte oplossing voor het registreren van uren, verlof en onkosten. Yoobi is uit te breiden met onder andere facturatie en CRM. In combinatie met diverse koppelingen zorg je voor optimale processen in de basis van je bedrijfsvoering.

Vorm: Cloud     Toepassing: Verzuim en verlof | Urenregistratie

 


Overige HRM oplossingen

Onderstaand overzicht kan informatie bevatten die niet meer actueel is. Staat uw bedrijf er tussen? Update hier uw bedrijfsinformatie om in het actuele overzicht te komen.

Absentiemanager

Absentiemanager
Absentiemanager is de alles-in-één oplossing voor verzuim binnen uw organisatie! Absentiemanager verbindt interne- en externe partijen die betrokken zijn bij verzuim in een virtueel verzuimteam. De applicatie is geschikt voor het registreren van verzuimdata en is tevens een analyse- en sturingsinstrument bij de aanpak van verzuim en arbeidsongeschiktheid.

ADP Nederland

ADP Nederland B.V.
Als één van de grootste en meest ervaren HR-leveranciers biedt ADP oplossingen en expertise op het gebied van de hele loopbaancyclus van uw mensen. Van salarisverwerking en excasso tot geavanceerde oplossingen voor talentmanagement, opvolging en data-analyse. Ongeacht grootte of branche vertrouwen bedrijven over de hele wereld op ADP’s cloud software en expertise.

Appenta HRM

Appenta B.V.
Compleet HRM pakket voor al uw personeelsmanagement. Heel gebruiksvriendelijk, volledig geïntegreerd met MS Office en Outlook. Aantrekkelijke prijsstelling.

Atoss Time Control

Fortezza ICT
Met Atoss Time Control automatiseert u het Workforce Management proces; Het inplannen van medewerkers, de tijdsregistratie, toegangscontrole, workflows via de mobile app en rapportages. Atoss Time Control kan middels API’s naadloos integreren met uw bestaande applicaties zoals ERP en salarisadministratie.

ATPS PC-Time

ATPS B.V.
ATPS ontwikkelt, implementeert en onderhoudt systemen voor aan- en afwezigheidsregistratie, werktijdregistratie en toegangsbeveiliging.

Axxerion

Axxerion Facility Services
Axxerion is een zeer volwassen ASP oplossing op het gebied van HRM, contractbeheer, CRM, documentmanagement en facility management.

BCS

BCS HRM en Salarisadministratie B.V.
Delta HRP is dé oplossing voor uw salaris- en personeelsadministratie; een professioneel, gebruiksvriendelijk en toonaangevend softwarepakket voor het voeren van uw volledige salarisadministratie én personeelsadministratie. Delta HRP wordt continu door-ontwikkeld en up-to-date gehouden, en voor ondersteuning staat ons team van professionals dagelijks voor u klaar.

BoowareMatching

Buro voor Organisatie & Ontwikkeling
Volledig HRM systeem, inclusief matchingsmogelijkheden op opleidingen en competenties. Ideaal voor kleine en grote organisaties en uitzendbureaus.

Carerix Recruitment Edition

Carerix
Vanuit één systeem werven, selecteren en plaatsen is niet alleen efficiënt, maar realiseert ook snelheid en continuïteit binnen uw Werving en Selectie organisatie. Met onze Webbased W&S Software heeft u alle procedures in één oogopslag in beeld en houdt u eenvoudig zicht op alle commerciële activiteiten binnen uw organisatie. Perfecte combinatie van internet en betrouwbare databasetechnologie.

Coachtool 360 graden feedback

Mirotek
Het 360 graden feedbackrapport bevat analyses als start voor het (eindejaars)gesprek: o.a. sterke / te verbeteren competenties, verschil tussen deelnemer en omgeving, waar is 1e aandacht nodig (score-prioriteitmatrix), het spinnenwebdiagram en de verschilmatrix. Veel is aanpasbaar: vraagstellingen, emailteksten, rapportonderdelen, rapportteksten en beheermogelijkheden. € 10-29 per rapport.

Coachview

InnoPhase B.V.
Regel je administratie rondom opleidingen, trainingen en cursussen vanaf nu super efficiënt. Automatiseer je administratie van aanvraag tot zakelijk factuur. Presenteer het in ons opleidingsportaal of je website. Richt jouw ideale Coachview in volgens 12 modules en koppeleenvoudig met andere systemen. Zo geeft onze SaaS cursusadministratie toolje vrijheid in hoe jij opleidt.

COMPAS

Emergo Systems
Geïntegreerd cliëntvolg-personeelsinformatiesysteem.

Driessen HRM

Driessen HRM
Driessen biedt professioneel HRM advies en ondersteuning voor de publieke sector. Driessen brengt mens en werk bij elkaar, zij zorgen voor inzicht en informatie via een heldere administratie en maken HRM werkzaamheden eenvoudiger met software die aansluit op de praktijk.

Flexr

Flexr
Het nieuwe werken (HNW) efficiënt en meetbaar met de applicatie van Flexr. Flexr geeft via de ‘Zoek collega’ functie aan op welke verdieping, in welke ruimte en zelfs aan welk bureau uw collega zich bevindt. Andersom bent u vindbaar voor uw collega’s. Dit betekent geen mailtjes of telefoontjes meer met de vraag ‘Ben je op kantoor?’.

Gini Recruit

Gini-Recruit
Gini is de nieuwste generatie recruitment & outplacement software. Met Gini heeft u alle tools in huis die u nodig heeft om uw dagelijkse werkzaamheden goed en efficiënt uit te kunnen voeren. Met de Gini Cloud bent u altijd en overal up-to-date en mist u niets. Daarnaast is Gini eenvoudig te integreren in uw huidige infrastructuur.

HFMtalentindex

HFM
HFMtalentindex is specialist in online assessment instrumenten. Het biedt uw management en HRM professionals snel en accuraat inzicht in de kwaliteiten van mensen. U krijgt zinnige informatie; het soort informatie dat u houvast geeft als u de competenties van uw medewerker wilt kennen, of dat nu voor selectie of voor ontwikkeling is. HFMTalentindex biedt u professionele tests in eigen beheer!

HoorayHR

HoorayHR
Hooray is de HR-tool die organisaties helpt om taken rondom personeelsdossiers, verlof, verzuim, overuren en contracten te stroomlijnen. In één simpele omgeving hou jij overzicht over jouw teams. Samen met je collega’s heb je toegang tot de app en automatiseert Hooray jouw HR-proces. Zo maak jij iedereen in jouw team blij!

Humanwave

Humanwave B.V.
In controle met humanwave, hét HR pakket voor de ondernemer! Humanwave verbindt de ondernemer en zijn team door optimaal online samen te werken op het gebied van HR en salaris. Eenvoudig, gebruiksvriendelijk en doeltreffend.

Loket.nl

Loket.nl
Loket.nl is het online platform voor salaris en personeel. Een plek in de cloud waar alles rondom de factor arbeid samen komt. Gewoon vanaf uw werkplek of vanuit huis. Wij geloven dat er altijd een manier is om administratieve personeelsprocessen verder te verbeteren en te vereenvoudigen. Maandelijks ontvangen meer dan 800.000 werknemers hun loonstrook van ons.

Magic4Planning

Magic Hands B.V.
Voor bedrijven en organisaties die flexibel willen kunnen plannen en/of een tijdregistratiesysteem wensen. Personeelsgegevens registreren en bewaken – tijdregistratie – planning en budgetcontrole – CAO en overige controles – managementinfo.

M|ployee

m|ployee
Online. Met m|ployee heeft u alle personeelsinformatie in één systeem! U heeft 24 uur per dag en 7 dagen per week online toegang tot de meest actuele status van uw werknemers.

MyForms Talentmanagement

MyForms
MyForms is een e-hrm talentmanagement oplossing en bestaat uit de modules Formulieren (Beoordelen, Vlootschouw, Functioneren etc), Feedback (360-graden), ePortfolio en Compliance. Onze talentmanagement software sluit aan bij de nieuwe ontwikkelingen in de markt, maakt het mogelijk om te sturen op resultaten en stimuleert persoonlijke ontwikkeling. Makkelijk | Flexibel | Toekomstbestendig.

MySolution FLEX

MySolution
Software voor detacheren en uitzenden.

Nétive VMS

Nétive VMS
Vendor Management Solution voor het beheersen van de inzet van flexibele arbeid binnen uw organisatie. Het gehele proces van inhuur, urenaccodering en pro-forma facturen is via vast en mobiel internet ontsloten. Diverse grote organisaties krijgen via deze dienst de beschikking over managementinformatie, een beheertool en besparen aanzienlijk op de inzet van flexibele arbeid.

nuTijd Urenregistratie

Nutomix Interactive
nuTijd is een compleet online urenregistratie systeem. Met slechts enkele handelingen, en een intuïtieve user interface, houden uw medewerkers hun uren bij. Managers houden de gemaakte uren per periode, klant, of medewerker inzichtelijk met diverse rapportage mogelijkheden. Export opties naar o.a. Microsoft Excel. Lage instapkosten voor kleine bedrijven. Staffelkorting voor grote ondernemingen.

Online Intranet

Online Intranet
Online Intranet is hèt gebruiksvriendelijke communicatieplatform voor iedere organisatie. Het platform zorgt ervoor dat uw medewerkers gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren, bestanden kunnen delen, in groepen kunnen werken en berichten kunnen plaatsen op de social tijdlijn. Online Intranet zorgt ervoor dat uw medewerkers echt samenwerken..

PeopleXS e-Recruitment

PeopleXS
PeopleXS e-Recruitment en CRM ondersteunen alle stappen binnen uw recruitmentomgeving. Matching, tracking, agenderen en correspondentie worden via PeopleXS workflow geoptimaliseerd. De ‘Time to Hire’ wordt beperkt tot het absolute minimum, waarbij u als recruiter tijd wint en u kunt richten op uw hoofdtaken. Voor een vast voordelig bedrag per gebruiker per maand kunt u succesvol recruiteren.

Performance Development Center (PDC)

VIPD
Het PDC is de alles-in-één ontwikkeltool voor de complete ontwikkeling van uw organisatie door te meten, ontwikkelen én borgen. Eén complete tool met daarin o.a. persoonlijkheidstesten, POP’s en TOP’s en een volwaardig monitoring- en feedbacksysteem. Het PDC gaat uit van de individuele ontwikkeling van de persoon, maar geeft ontwikkeladviezen op persoonlijk én strategisch niveau.

PersoneelsManager

Staff Support BV
PersoneelsManager geeft u grip op uw personeelsadministratie zodat u alle facetten daarvan geheel onder controle heeft. U heeft constant inzicht in alle processen die van invloed zijn op (het functioneren van) de werknemers van uw organisatie. Bovendien heeft u altijd de juiste managementinformatie op het juiste moment: wanneer u dat wilt. Dat is prettig werken!

PlusPort LMS Academy

Plusport B.V.
Missie: optimale ondersteuning van uw HRM/L&D-beleid. De LMS Academy is het resultaat. Met onze software bent u in staat om voor alles rond klassikale en online (e-learning) trainingen en toetsen, certificeringen, loopbaanontwikkeling, performance-management en kennismanagement te organiseren.

Progreso

Progreso
Progreso is een HR software voor het faciliteren van uw Talent & Performance Management doelstellingen. De software is webbased en kan zowel modulair als geïntegreerd worden gebruikt. De integratie laat toe alle beschikbare data in het systeem op dynamische wijze te verbinden. Troeven: gebruiksvriendelijk, pragmatisch en cost-efficient. Vlotte en snelle implementatie en daadwerkelijk partnership.

Protime

Protime
Protime is marktleider in de Benelux op het vlak van tijdregistratie en personeelsplanning. Dankzij een voortdurende focus op innovatie, levert het bedrijf vandaag oplossingen voor Workforce Management in een brede waaier van klanten en sectoren. Zo telt Protime meer dan 4.000 installaties in Europa en is het een Microsoft Certified Gold Partner. Begin 2010 ontving het een Dun & Bradstreet nr. 1 ranking.

Recruitmentsoftware en Mobiliteitssoftware voor werkgevers

Tangram B.V.
Tangram biedt ROOS Recruitment Software als modern werving-en-selectiesysteem en ROOS Mobiliteit als krachtig cliëntvolgsysteem. ROOS is ook leverbaar als geïntegreerde totaaloplossing voor in-, door- en uitstroom van medewerkers.

Reliance HR

Reliance-HR
Reliance HR is een Full service HR dienstverlener die zich richt op het ondersteunen van het MKB segment. Deze ondersteuning bestaat uit het leveren van HRM software, het voeren van salaris- & personeelsadministratie en indien gewenst het geven van personeelsadvies.

Rostar CAS – Slimme personeelsplanning

Paralax
Voor de optimalisatie van de bedrijfsvoering en reductie van over- en ondercapaciteit is een slimme personeelsplanning essentieel. Al ruim dertig jaar helpen wij organisaties met de meest uiteenlopende vraagstukken over Workforce Management. De professionele personeelsplanningsoftware kan naadloos geïntegreerd worden met HR-pakketten als input en salaris- of facturatiepakketten als output.

SAP HCM

SAP Nederland B.V.
Een programma dat optimaal gebruik maakt van de sterke punten van uw werknemers en dat werknemers, processen en strategieën met het oog op de bedrijfsdoelstellingen integreert.

SAP SuccessFactors by Partena Professional

Partena Professional
SAP Successfactors is een volwaardige HR tool waarmee human capital management in al zijn facetten kan worden beheerd. Dankzij de versie van Partena Professional gaat dit van het plannen van opleidingen of verlof tot een volledig geïntegreerde payroll. Met inzichtrijke dashboards kan niet enkel de HR afdeling aan de slag met data gedreven acties, maar ook de hele organisatie. Ook benieuwd?

SDB Groep HR- en Salarisinstrumenten

SDB Groep B.V.
SDB Groep levert oplossingen die het zorgproces én de noodzakelijke veranderingen daarin beheersbaar maken. Daarbij ligt de focus op ‘de mens’. SDB-oplossingen ondersteunen zorgorganisaties om te komen tot een efficiëntere inzet van medewerkers, een hogere medewerkertevredenheid en een slagvaardigere organisatie, die snel en goed inspeelt op veranderingen in de zorgvraag en in de markt.

SmartShare HR.

EASI
De oplossing voor human resources management voor IBM Lotus Notes-omgevingen. Beheer uw persoonlijke gegevens, uw wagenpark, de salarissen, evaluaties, competenties, CV’s, enz. gecentraliseerd in één applicatie geïntegreerd met uw Lotus Notes-omgeving.

Softbrick B.V.

Softbrick Bv
Softbrick is al 20 jaar toonaangevend in de wereld van Workforce Management Solutions. Softbrick ontwikkelt en levert software voor de retail, industrie, logistiek en dienstverlening. Vanwege een uitgekiende manier van budgetteren, normeren, roosteren, personeelsplanning en tijdsregistratie is het mogelijk om binnen een kort tijdsbestek grip te krijgen op de organisatie en de kosten.

Solware HRM

Solware
Complete online HRM software met o.a. een digitaal dossier voor elke medewerker (functieprofiel, TBV’s, dienstverband, werkinstructies, competenties enz), processen en self service (verlof, werktijden) voor elke medewerker.

Spril

Spril
Spril | dé Workforce Management & Personeelsplanning Specialist

Symagic social WFM software

Symagic
Om op de werkvloer van nu goed te presteren introduceren wij daarom software die planners, medewerkers én klanten onderling gemakkelijk en op de meest efficiënte manier laat plannen, samenwerken en kennis delen.

The Bridge Assessment Platform

TestGroup Consulting
TestGroup is een expert op het gebied van assessment instrumenten en psychologische testen. Het E-assessment van TestGroup is een online assessment dat capaciteiten, persoonlijkheid en competenties meet. TestGroup biedt ondersteuning bij het ontwikkelen en selecteren van mensen in organisaties. Onze hoogwaardige Bridge assessment instrumenten zijn het fundament van onze diensten.

TimEnterprise

Aenova B.V.
De juiste inzet van arbeid is een belangrijke factor voor het succes van uw organisatie. Maar ook één van de moeilijkste. Hoe krijgt u inzicht in de tijd die uw medewerkers beschikbaar hebben om de verschillende taken binnen de organisatie uit te voeren? TimEnterprise is een uitgebreid systeem voor arbeidstijdmanagement.

TimeTell

TimeTell Keper B.V.
Uren-, tijd-, verlof- en projectregistratie, plannen en toegangscontrole.

Tool2Match

Tool2Match
Het ATS-systeem van Tool2Match is een recruitmentsysteem wat ervoor zorgt dat het werving en selectieproces binnen uw organisatie geautomatiseerd en geoptimaliseerd wordt. Publiceer vacatures op verschillende jobboards en laat een positieve sollicitatie ervaring achter bij kandidaten door het tijdig opvolgen van een sollicitatie. Bespaar tijd en kosten door uw recruitmentproces te automatiseren!

TOPdesk HRM

TOPdesk software
De dagelijkse afhandeling van informatieverzoeken, vragen en meldingen is een van de kerntaken van de HRM-service van TOPdesk.

TruQu Feedback Software

TruQu
TruQu helpt medewerkers om elke dag beter te worden. Via de Feedback app en website kunnen ze makkelijk en op elk moment feedback vragen en geven aan collega’s, leidinggevenden en klanten. Zo creëren ze een online portfolio van feedback, weten ze waar ze goed in zijn en waar hun ontwikkelpunten liggen.

Unit 4 Personeel & Salaris

Unit 4 Agresso Personeel & Salaris
Een nieuwe kijk op salarisverwerking en HRM!

Verlofapp

Greenonline B.V.
Eenvoudige verlofaanvraag, verlofregistratie en vakantiebeheer wordt mogelijk met de verlofapp.

360 graden Vision Metrics

Vision Metrics
Online performance appraisals op basis van 180, 360 graden onderzoek tool. Ook medewerkerstevredenheid en bedrijfscultuur scan.

WinSalar

Salar Nederland
WinSalar is een zeer uitgebreid maar overzichtelijk salarisprogramma geschikt voor zowel het MKB als voor de veeleisende accountant. Met WinSalar kunnen alle sectoren verloond worden. Voor120 CAO’s zijn ruim 700 premies meegeleverd, hiermee is WinSalar het volledigste pakket in zijn soort.

WiseNose WorkForce

WiseNose B.V.
WiseNose WorkForce is zeer gebruiksvriendelijke software, geschikt voor kleine en grote werving- en selectiebureaus. Met haar krachtige functies, slimme oplossingen en moderne vormgeving is dit pakket hét gereedschap dat speciaal is ontworpen voor de recruiter. Flexibel en laagdrempelig in prijs, implementatie en gebruik.

Workbee

Workbee
Workbee is het digitale postkantoor voor de efficiënte en veilige bezorging van data. Data van uw applicatie met betrekking tot HRM, planning, verzuim of salaris wordt gesynchroniseerd met een andere applicatie. Alle betrokken partijen beschikken tijdig over relevante informatie!

Workday

Workday
A leading provider of enterprise cloud applications, Workday delivers financial management, human capital management, planning, and analytics applications designed for the world’s largest organizations.

Yellow Yard Werving en Selectie Software

Yellow Yard
Yellow Yard levert webbased werving en selectie software. Ons recruitment pakket blinkt uit in gebruikersgemak, betrouwbaarheid, flexibiliteit en snelle implementatie. Uw hele workflow kan hierin worden betrokken: van werving tot plaatsing.