Administratie verstrekkingen | HR software – HRMsystemen.nl

Administratie van bedrijfsmiddelen en verstrekkingen

Vrijwel elke organisatie beschikt over bedrijfsmiddelen en –materialen die aan het personeel ter beschikking worden gesteld. Of het nu gaat om auto’s, laptops, telefoons of kleding: het is belangrijk te weten wie over wat beschikt en wanneer zaken weer worden teruggebracht. Veel HRM software bevat over een module of functionaliteit die de administratie van verstrekkingen eenvoudig en overzichtelijk digitaal weergeeft. Op deze pagina vindt u meer informatie en leest u welke voordelen dit soort modules voor uw organisatie heeft.

Digitale en up-to-date administratie bedrijfsmiddelen
De registratie van (verstrekking van) bedrijfsmiddelen wordt vaak per afdeling geregeld. Dit zorgt ervoor dat elke afdeling zijn eigen manier van registreren heeft. Met een module voor verstrekkingen binnen HRM software wordt alles digitaal en up-to-date op één plek bijgehouden en is deze administratie voor uw personeel inzichtelijk en toegankelijk.

Met een module verstrekkingen kunt u per bedrijfsmiddel aangeven welke informatie u over het betreffende product wilt registreren. Denk hierbij aan serienummers, imei-codes, kledingmaten, en kentekens. Door relevante informatie te koppelen aan producten is eenvoudig te achterhalen wie wat in bezit heeft.

Meer over HRM software

Een uitgebreide uitleg over HRM software, de toepassing ervan en andere aspecten leest u in het gratis boek ‘HRM software’, samengesteld door het ICT informatiecentrum.

Verstrekkingen

Verstrekkingen

Eenvoudig verstrekking aanvragen of reserveren

Met een geïntegreerde module voor verstrekkingen is het voor uw personeel eenvoudig om zaken digitaal te reserveren of aan te vragen. Zo voorkomt u dat zaken dubbel worden aangevraagd en heeft u een lange termijn overzicht van welke zaken er worden uitgeleend. Aan de hand van dit overzicht kunt u ook bekijken of er voldoende voorraad is van bepaalde zaken. Wanneer er continu te veel vraag is naar laptops, kunt u aan de hand van het systeem bepalen of het handig is extra laptops aan te schaffen.

Automatisch digitaal bruikleenovereenkomst
Vindt u het belangrijk dat uw medewerkers een bruikleenovereenkomst tekenen voor zij bedrijfsmiddelen verstrekt krijgen? Dan kunt u de module voor de verstrekking van bedrijfsmiddelen automatisch een bruikleenovereenkomst laten aanmaken aan het eind van de aanvraagprocedure.

Procedure verstrekkingen volledig geautomatiseerd

Nooit meer aanvraagformulieren stempelen of aftekenen! Met de module voor verstrekkingen binnen HRM software is de gehele procedure gedigitaliseerd. Van aanvraag en teruggave tot vervanging. U kunt de procedures voor verschillende middelen apart benoemen. Zo kan de procedure van verstrekking van een auto anders zijn dan die van bedrijfskleding. Het systeem maakt dit eenvoudig en overzichtelijk. Zo bespaart u veel tijd.

Geen verlies bij uitdiensttreding
Elke organisatie verliest wel eens uitgeleende zaken wanneer een medewerker uit dienst gaat. Met de in de HRM software geïntegreerde module voor verstrekkingen van uw bedrijfsmiddelen en –materialen zal dit niet langer voorkomen. De koppeling met HRM software zorgt ervoor dat u bij uitdiensttreding precies kunt zien welke zaken de desbetreffende medewerker nog moet teruggeven.