HRM software top 10

  • Wat is uw top 10 HRM software leveranciers?
  • Welk HRM pakket staat op uw longlist of shortlist?
  • Gebruik de gratis HRM box voor alle informatie over het samenstellen van uw top 10 HRM software

Hoe stelt u een HRM top 10 samen die u als longlist helpt bij het maken van de beste keuze van HRM software voor uw organisatie? En wie zijn daadwerkelijk de meest succesvolle HRM pakket leveranciers? De onderstaande informatie en tips helpen u om een begin te maken met uw eigen HRM software top 10.

WELKE HRM SOFTWARE HEEFT U NODIG?

Top 10 HRM leveranciers

Ieder overzicht van oplossingen en leveranciers is arbitrair, omdat voor een betrouwbare lijst te veel verschillende aspecten vergeleken moeten worden. Zo verschilt de functionaliteit van oplossingen en is er al een onderscheid tussen een basis HRM pakket, salarissoftware of gecombineerde oplossingen. Maatgevend kan ook zijn hoeveel gebruikers de verschillende oplossingen hebben, hoeveel klanten zij hebben, in hoeveel landen de software gebruikt wordt, wat de omzet is die de leverancier met de HRM oplossing behaald, enzovoort. Voor alles valt een top 10 samen te stellen, alleen wordt het snel appels met peren vergelijken en krijgt u een overzicht waar u niets mee kunt.

HRM software top 10

HRM software in 9 stappen

Praktische adviezen

Veelgebruikte HRM oplossingen

Mogelijk zegt bekendheid wel wat over welke oplossingen het meest gebruik worden. Leveranciers die complete bedrijfssoftware leveren, zijn daarbij in het voordeel. Voor hen is HRM software onderdeel van een veel breder scala aan oplossingen, waar bijvoorbeeld ook ERP, CRM, voorraadbeheer en andere basis bedrijfssoftware deel van uitmaakt. Anderen leveren een specifieke HRM oplossing, zonder andere bedrijfssoftware daaromheen. Bekende namen van HRM oplossingen zijn bijvoorbeeld ADP, AFAS, Exact, Fourvision, HR2day, SAP, Unit4 en Visma/Raet.

MET DE HRM BOX IS DE STAP VAN LONGLIST NAAR SHORTLIST EN EEN KEUZE DAARNA RELATIEF EENVOUDIG

Wat is uw HRM software top 10?

Bekende namen geven u waarschijnlijk het vertrouwen dat deze leveranciers verstand van zaken hebben en een goed HRM pakket leveren. Dat is zeker waar, maar dit geldt ook voor tientallen andere oplossingen. De weg naar de top 10 die voor uw organisatie geldt, verloopt dan ook via lijstjes van leveranciers of software. Uw longlist met vijf tot tien namen stelt u samen aan de hand van de criteria die voor u gelden.

De informatie uit de HRM box helpt u daarbij. Daarbij krijgt u ook inzicht in de mogelijkheden door kennis te maken met nieuwe ontwikkelingen en door met specialisten over uw HRM processen te praten. De stap van longlist naar shortlist en een keuze zijn daarna relatief eenvoudig. U weet dan precies wat bij u past en waarom. Vragen die u bij voorkeur liever niet moet laten beantwoorden door een externe partij, die oplossingen voor u selecteert.

HRM software testen

Kies geen softwareoplossing zonder deze eerst werkend te hebben gezien. Een demo is essentieel. Vaak gebeurt dit pas in de shortlist fase, maar het kan ook eerder gepland worden. Met name de aanbieders van HRM cloudoplossingen stellen trial versies beschikbaar, die u enige tijd kunt bekijken en testen. In een latere fase test u gericht of de functionaliteit die u zoekt, ook daadwerkelijk wordt geboden. Het zijn de kleine stapjes die u uiteindelijk brengen tot uw persoonlijke HRM top 10. De keuze van de beste HRM software wordt er eenvoudiger door.

HRM software top 10

Nieuwe HRM software nodig?

Lees deze adviezen!

Controleer de reputatie van de HRM softwareleverancier

Als u een HRM softwareleverancier of dienstverlener beoordeelt, moet u vooral kijken naar de hun specialisme en reputatie. U kunt kijken naar hoe lang zij al actief zijn, naar groeicijfers en naar de naam die zij hebben opgebouwd, bijvoorbeeld door te kijken naar reviews, projectbeschrijvingen of andere informatie. Ook het hebben van de juiste partnercertificaten die relevant zijn voor de HRM oplossing en de eigen verdere ontwikkelingen van het HRM pakket kan bepalend zijn voor het toevoegen daarvan aan uw HRM software top 10.

Referenties van gebruikers

Vraag HRM softwareleveranciers naar referenties die relevant zijn. Klanten die tevreden zijn zullen maar al te graag hun ervaringen delen. Wellicht kunt u gebruikers van het onderzochte HRM pakket benaderen en vragen wat zij ervaren als de voordelen en nadelen van het pakket. Als u een branchespecifieke toepassing wenst, zoek dan naar oplossingen die daar vergelijkbaar mee zijn. Check ook altijd bij een mogelijke leverancier de kennis van uw werkprocessen en de branche en de bereidheid om hun kennis met u te delen. Het brengt u allemaal dichter bij de beoogde top 10.

HRM software top 10

HRM software kiezen?

Deze kennis helpt u!

Beheer van HRM data

Overweegt u een online HRM oplossing of HRM in de cloud dan spelen veiligheid en beschikbaarheid van de data een rol. Stel de vraag in hoeverre u afhankelijk bent van de leverancier op dit punt en hoe de betrouwbaarheid van het systeem en de opslag en beschikbaarheid van uw data geregeld zijn. Dit is vooral belangrijk als u zich wil indekken tegen een plotseling faillissement van uw leverancier.

Eisen en wensen

Om precies te weten welke functionaliteit u nodig heeft, moet u een duidelijk onderscheid maken in ‘must-have’ en ‘nice-to-have’. Ofwel, het verschil tussen wat u echt nodig heeft en wat wel handig is, maar niet noodzakelijk. Door dit onderscheid kunt u eenvoudiger verleidelijke, maar meestal niet noodzakelijke functies negeren. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen wat u van de HRM software verwacht. Het pakket dat u kiest, moet aansluiten op de doelstellingen van uw organisatie. Begin daarom met het opstellen van bedrijfsdoelen, voordat u contact legt met mogelijke leveranciers van het HRM pakket. De handleiding voor dit selectieproces is onderdeel van de HRM box.

HRM software vinden en selecteren?

Gebruik de gratis HRM box: informatiebron, oriëntatietool én selectiehulp

Meer weten over HRM software?

Gebruik de kennisbank, download gratis boeken en whitepapers of stel ons uw vraag.

Dit is een bijdrage van de redactie van het ICT informatiecentrum. Heeft u suggesties voor interessante artikelen of wilt u uw content hier ook publiceren? Laat het ons weten! Contact