HRM software top 10 | longlist voor de beste keuze – HRMsystemen.nl

HRM software top 10

Hoe stelt u een HRM software top 10 samen die u als longlist helpt bij het maken van de beste keuze van HRM software voor uw organisatie? De onderstaande tips helpen u om door de verkooptaal van softwareleveranciers heen te kijken en iets zinnigs te zeggen over de betrouwbaarheid van HRM software leveranciers op lange termijn. Ofwel, zo stelt u uw eigen HRM software top 10 samen.

HRM software testen

U kiest geen softwareoplossing zonder deze eerst werkend te hebben gezien. Een testrit is essentieel. Vaak gebeurt dit pas in de shortlist fase, maar het kan eerder voorkomen. Met name de aanbieders van cloud oplossingen stellen trial versies beschikbaar die u enige tijd kunt bekijken en testen. In een latere fase test u gericht of de functionaliteit die u zoekt, ook daadwerkelijk wordt geboden. Het zijn de kleine stapjes die u uiteindelijk brengen tot uw persoonlijke HRM top 10. De keuze van de beste HRM software wordt er eenvoudiger door.

Controleer de reputatie van de HRM softwareleverancier

Als u een HRM softwareleverancier of dienstverlener beoordeelt, moet u vooraal kijken naar de hun specialisme en reputatie. U kunt kijken naar hoe lang zij al actief zijn, naar groeicijfers en naar de naam die zij hebben opgebouwd, bijvoorbeeld door te kijken naar reviews, projectbeschrijvingen of andere informatie. Ook het hebben van de juiste partnercertificaten die relevant zijn voor de HRM oplossing en de eigen verdere ontwikkelingen van het HRM pakket kan bepalend zijn voor het toevoegen daarvan aan uw HRM software top 10.

HRM software top 10

7 aandachtspunten bij de keuze van HRM software
De beste adviezen voor het selectieproces.

Toon mij de adviezen

Wat zeggen anderen?

Vraag HRM softwareleveranciers naar referenties die relevant zijn. Klanten die tevreden zijn zullen maar al te graag hun ervaringen delen. Wellicht kunt u gebruikers van het onderzochte HRM pakket benaderen en vragen wat zij ervaren als de voordelen en nadelen van het pakket. Als u een branchespecifieke toepassing wenst, zoek dan naar oplossingen die daar vergelijkbaar mee zijn. Check ook altijd bij een mogelijke leverancier de kennis van uw proces en de branche en de bereidheid om zijn kennis met u te delen. Het brengt u allemaal dichter bij de beoogde top 10.

Is de HRM software schaalbaar

Als beslisser in het selectietraject geeft u wellicht de voorkeur aan maatwerk en/of schaalbaarheid van de HRM software. Vraag tijdig naar de mogelijkheden hiervoor. Als u groei van uw organisatie verwacht, check dan op tijd of het HRM pakket met u kan meegroeien. Niets zo lastig dan in korte tijd alweer op dood spoor te belanden en opnieuw een keuze te moeten maken voor weer een nieuwe HRM oplossing.

Wie beheert de data?

Overweegt u een online HRM oplossing of HRM in de cloud dan spelen veiligheid en beschikbaarheid van de data een rol. Stel te vraag in hoeverre u afhankelijk bent van de leverancier en hoe de betrouwbaarheid van het systeem en de opslag van uw data geregeld zijn.

Wat heeft u werkelijk nodig?

Wat is voor uw organisatie in eerste instantie het meest belangrijk? Om precies te weten welke functionaliteit u nodig heeft, moet u een duidelijk onderscheid maken in ‘must-have’ en ‘nice-to-have’. Dankzij dit onderscheid kunt u eenvoudiger verleidelijke, maar meestal niet noodzakelijke functies negeren. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen wat u van de HRM software verwacht. Het pakket dat u kiest, moet aansluiten op de doelstellingen van uw organisatie. Begin daarom met het opstellen van bedrijfsvereisten, voordat u contact legt met mogelijke leveranciers van het HRM pakket.


Top 10

HRM software kiezen?
Zo begint u!
Een stomme fout in de beginfase, kan fataal zijn voor het resultaat. Lees in dit kennisdocument hoe u aan uw HRM software project begint.

Toon mij de adviezen