Declaraties verwerken | HRM software – HRMsystemen.nl

Declaraties verwerken met HRM software

Declaraties van gemaakte zakelijke kosten zijn een belangrijk proces voor organisaties. Deze functionaliteit van HRM software zorgt dan ook voor vele voordelen. Op deze pagina vindt u informatie over het verwerken van declaraties binnen HRM software en de voordelen die dit voor uw organisatie heeft.

Declaraties efficiënt en snel afhandelen

Iedereen wil dat voor zijn/haar werkgever of organisatie gemaakte kosten snel kunnen worden ingevoerd en betaald. Door gebruik te maken van een declaratiesysteem als onderdeel van HRM software kunnen te declareren kosten eenvoudig en snel door de medewerkers zelf worden ingevoerd. De medewerker voert zijn declaraties in het digitale declaratiesysteem in, waarna deze in hetzelfde systeem door de betreffende manager of verantwoordelijke kunnen worden goedgekeurd. Handtekeningen, stempels en formulieren zijn overbodig. Goedgekeurde onkostenvergoedingen worden automatisch in de salarisadministratie verwerkt en betaald.

Naast een efficiënter verloop van de afhandeling van onkostenvergoedingen, zullen ze ook minder fouten bevatten. Medewerkers hoeven slechts één keer gegevens in te voeren. Terugkerende opgaven zullen hierdoor nog eenvoudiger kunnen worden ingediend.

Actueel inzicht in status
Doordat het systeem volledig digitaal is, is het voor medewerkers mogelijk om altijd te bekijken wat de status van hun declaraties is. Zo zijn uw medewerkers niet onnodig tijd kwijt aan het navragen en opzoeken hiervan, maar zijn de statussen in een oogwenk te raadplegen.

Koppelingen aan CAO

In de module ontwikkeld voor dit soort zakelijke onkostenvergoedingen zijn de belangrijkste en meest gebruikte declaratiesoorten voor gedefinieerd. CAO specifieke regelingen zijn al voor u ingebouwd. De ingebruikname van de module wordt hierdoor erg gemakkelijk. U bent zo aan de slag.

Automatische vergoedingen
Wanneer rekeningen worden ingevoerd waar vastgestelde vergoedingen voor gelden, kan het systeem deze automatisch aangeven. Bovendien kan het systeem omgaan met gestaffelde vergoedingen. Zo kunnen declaraties die betrekking hebben op gestaffelde kilometervergoeding eenvoudig automatisch worden afgehandeld, zonder dat uw medewerkers ingewikkelde berekeningen hoeven maken. Dit scheelt veel tijd en is gegarandeerd foutloos.