Declaraties verwerken met declaratiesoftware

 • Declaraties snel en eenvoudig verwerken en vergoeden
 • Losse declaratiesoftware of als onderdeel van een HRM systeem
 • Gebruik de gratis HRM box bij pakketselectie en bekijk hier alle HRM software leveranciers.

Declaratiesoftware zorgt ervoor dat iedere medewerker die voor zijn of haar werkgever of organisatie kosten maakt, deze snel aan de werkgever kan doorgeven en uitbetaald krijgt. Voor deze toepassing bestaan losse softwareoplossingen. Als u gebruik maakt van HRM software, is het praktischer als deze functionaliteit onderdeel is van dit systeem.

WELKE HRM SOFTWARE HEEFT U NODIG?

Wat is declaratiesoftware?

Door gebruik te maken van declaratiesoftware kunnen te declareren kosten eenvoudig en snel door de medewerkers zelf worden doorgegeven. De medewerker voert zijn of haar declaraties met een laptop, tablet of smartphone via internet in het digitale declaratiesysteem in. Hierna kunnen deze declaraties in hetzelfde systeem door de betreffende manager of verantwoordelijke worden goedgekeurd. Handtekeningen en formulieren zijn overbodig. Goedgekeurde onkostenvergoedingen worden automatisch in de salarisadministratie verwerkt en uitbetaald.

MINDER FOUTEN EN EEN EFFICIËNTER VERLOOP VAN DE AFHANDELING VAN ONKOSTENVERGOEDINGEN

Voordelen

Naast een efficiënter verloop van de afhandeling van onkostenvergoedingen, zullen deze ook minder fouten bevatten. Medewerkers hoeven slechts één keer gegevens in te voeren. Terugkerende declaraties kunnen hierdoor nog eenvoudiger worden ingediend. Omdat het systeem volledig digitaal is, is het voor medewerkers mogelijk om altijd te zien wat de status van hun declaraties is. Zo zijn uw medewerkers niet onnodig tijd kwijt aan het navragen en opzoeken hiervan. Doorlopend zijn statussen te raadplegen. Andere eigenschappen en voordelen:

 • Geen declaraties meer op papier of met Word- of Excelbestanden.
 • Vlottere afhandeling van het declaratieproces.
 • Snelle indiening van facturen en bonnen.
 • Eenvoudig gebruik van standaardsoftware en apps.
 • Facturen en bonnen scannen en indienen met een app.
 • Doorlopend inzicht in de gedeclareerde kosten.
 • Eenvoudig goedkeuren van ingediende declaraties.
 • Snelle communicatie over de gevraagde declaraties.
 • Koppeling met loonadministratie voor het betalen van de declaratie.
 • Dashboardfuncties, voor overzicht van declaraties en declaratiegedrag.
declaratiesoftware

HRM selfservice voor medewerkers en managers

Maak kennis met eHRM, ESS en MSS

Snel en eenvoudig declaraties indienen

Veel declaratiesoorten zijn al vooraf gedefinieerd. De ingebruikname van de module wordt hierdoor erg gemakkelijk. U bent zo aan de slag. CAO specifieke regelingen zijn al voor u ingebouwd. Als rekeningen worden ingevoerd waar vastgestelde vergoedingen voor gelden, kan het systeem deze automatisch aangeven. Bovendien kan het systeem omgaan met gestaffelde vergoedingen. Zo kunnen declaraties die betrekking hebben op gestaffelde kilometervergoeding eenvoudig automatisch worden afgehandeld, zonder dat uw medewerkers ingewikkelde berekeningen hoeven maken. Dit scheelt veel tijd en voorkomt fouten.

HRM software vinden en selecteren?

Gebruik de gratis HRM box: informatiebron, oriëntatietool én selectiehulp

Dit is een bijdrage van de redactie van het ICT informatiecentrum. Heeft u suggesties voor interessante artikelen of wilt u uw content hier ook publiceren? Laat het ons weten! Contact