Salarisadministratie | Salarissoftware - HRMsystemen.nl

Salarisadministratie verbeteren met salarissoftware

Elke organisatie heeft behoefte aan een goede salarisadministratie. Het administreren van salarissen is een precieze taak en hoort foutloos en tijdig te gebeuren. Wanneer u als organisatie niet de kennis en expertise in huis heeft om het zelf te doen, kunt u deze ‘outsourcen’ of ‘insourcen’. Op deze pagina vindt u informatie over de voordelen van deze twee opties.

Salarisadministratie insourcing

Insourcing is de gulden middenweg tussen de salarisadministratie zelf uitvoeren en uitbesteden. Bij insourcing neemt een externe dienstverlener op het gebied van salarisadministratie de gehele verwerking over, maar wel op uw eigen locatie. Zo wordt de administratie van salarissen inzichtelijk en efficiënt uitgevoerd en blijft de kwaliteit gewaarborgd, door de kennis en expertise van de dienstverlener. Bovendien kost het u geen mankracht. Insourcing kan de perfecte oplossing voor uw organisatie zijn, als u de lusten, maar niet de lasten van de salarisadministratie wilt. De exacte invulling wordt specifiek aan de wensen van uw organisatie aangepast.

Geen dure software nodig bij insourcing
Wanneer u uw salarisadministratie insourcet, hoeft u geen dure (maatwerk) software aan te schaffen voor de salarisverwerking. Deze kan in de meeste gevallen online worden uitgevoerd op het systeem van de dienstverlener. Zo geniet u van de voordelen van het systeem van de dienstverlener, zonder dat u rekening hoeft te houden met licenties, updates en bugs.

Specialist beschikt over brede kennis
De specialist van de door u ingehuurde dienstverlener beschikt over een brede kennis van salarisadministratie. Bovendien kan een specialist van de dienstverlener bij zijn collega’s om raad vragen wanneer dit noodzakelijk is. Dit betekent dat ook de minder alledaagse zaken op de juiste manier kunnen worden afgehandeld, zonder dat u tijd en geld kwijt bent met het bijscholen of trainen van een medewerker. Zaken als internationale payroll, salarysplitregelingen, controlling, arbeidsongeschiktheid en HR consultancy kunnen door de specialist efficiënt worden afgehandeld.

Salarisadministratie outsourcing

Naast insourcing is het uiteraard ook mogelijk de administratie van salarissen geheel te outsourcen, of uitbesteden. In tegenstelling tot insourcing is outsourcing een totaaloplossing. Naast de administratie van salarissen kunnen vaak ook de pensioenadministratie en betalingen door de dienstverlener worden gedaan.

Vaste contactpersoon bij dienstverlener
Wanneer de salarisadministratie bij een dienstverlener wordt uitbesteed, krijgt u in de meeste gevallen te maken met een vaste contactpersoon voor uw organisatie. De continuïteit van uw wordt gewaarborgd door goede bereikbaarheid, back-ups van uw gegevens en administratie en de kennis die de specialist of contactpersoon over uw organisatie opbouwt.

Vrijheid in aanlevering van mutaties
Bij de uitbesteding van de salarisadministratie heeft u als organisatie in veel gevallen de vrijheid over de manier waarop u uw mutaties aanlevert. Of het nu gaat om mail, fax of uw eigen online HRM software, de dienstverlener zal zich door haar gespecialiseerde werkzaamheden kunnen aanpassen aan uw voorkeur.

Kosten afhankelijk van grootte organisatie
Uiteraard zijn er kosten verbonden aan de outsourcing van uw salarisadministratie. Het gaat hier om een structurele oplossing, waardoor de kosten afhankelijk zijn van uw organisatie. Wanneer uw organisatie groeit zullen de kosten stijgen, maar wanneer uw organisatie krimpt zullen de kosten dalen. Zo blijven de kosten in verhouding met uw grootte. De administratie van een grotere organisatie is immers in de meeste gevallen meer werk dan die van een kleinere organisatie.