Salarisadministratie software

  • Hoe helpt software u bij uw salarisadministratie?
  • Loonadministratie zelf doen of salarisadministratie uitbesteden?
  • Gebruik de gratis HRM box bij pakketselectie en bekijk hier alle HRM software leveranciers.

Iedere organisatie met personeel moet de salarisadministratie goed geregeld hebben. Daar gelden wettelijke verplichtingen voor. De salarisverwerking hoort foutloos en op tijd te worden uitgevoerd en personeelsgegevens op de correcte manier verwerkt. Wanneer u de administratie van lonen in eigen hand wilt houden, zult u zelf moeten beschikken over de juiste software. Vaak is dat een module binnen uw overkoepelende HRM systeem, maar een los pakket is ook mogelijk. U kunt uw salarisadministratie ook uitbesteden aan een accountant, boekhoudkantoor of andere salarisverwerker.

WELKE HRM SOFTWARE HEEFT U NODIG?

Salarisadministratie zelf doen

Wanneer u zelf de zorg draagt voor de salarisverwerking, is het noodzakelijk software aan te schaffen die hiervoor geschikt is. Dat kan een module in uw HRM software zijn of een losse oplossing. Beide zijn bijna altijd cloudoplossingen, zodat hiervoor alle voordelen van webbased bedrijfssoftware gelden: u hoeft de software niet te kopen, maar betaalt alleen voor het gebruik ervan. Het beheer van de software is geheel in handen van de leveranciers van de online oplossing. De tijd dat u dure (maatwerk)software moest kopen, is inmiddels allang voorbij.

Salarisadministratie

Nieuwe HRM software nodig?

Lees deze adviezen!

Loonadministratie uitbesteden

Een tweede optie is om de salarisadministratie uit te besteden bij uw accountant, boekhoudkantoor of andere salarisverwerker. Dit ‘outsourcen’ heeft als voordeel dat u geen software hoeft uit te kiezen en dat het niet noodzakelijk is dat uw medewerkers beschikken over de benodigde specialistische kennis en vaardigheden. Het uitbesteden kan alleen de administratie betreffen, zodat u zelf alle betalingen van lonen en belastingen regelt. Besteedt u dat liever ook uit, dan kan dat meestal.

Een tussenvorm is ‘insourcen’, waarbij u de salarisadministratie wel uitbesteedt, maar dan aan één of meerdere specialisten die bij u gedetacheerd zijn. Zo wordt de administratie van salarissen inzichtelijk en efficiënt uitgevoerd en blijft de kwaliteit gewaarborgd, door de kennis en expertise van de dienstverlener. Bovendien kost het u geen mankracht. Insourcing kan de perfecte oplossing voor uw organisatie zijn, als u de lusten, maar niet de lasten van de salarisadministratie wilt. De exacte invulling wordt specifiek aan de wensen van uw organisatie aangepast.

HRM software vinden en selecteren?

Gebruik de gratis HRM box: informatiebron, oriëntatietool én selectiehulp

Meer weten over HRM software?

Gebruik de kennisbank, download gratis boeken en whitepapers of stel ons uw vraag.

Dit is een bijdrage van de redactie van het ICT informatiecentrum. Heeft u suggesties voor interessante artikelen of wilt u uw content hier ook publiceren? Laat het ons weten! Contact