HRM definitie - Human resource management HRMsystemen.nl

HRM definitie

De HRM definitie staat voor Human Resource Management (HRM). Veel grote bedrijven hebben een speciale HRM afdeling die zich bezighoudt met het personeelsbeleid en de personeelszaken. Uiteraard gebruiken ook kleinere ondernemingen HRM, alleen wordt dit vaak uitgevoerd door de ondernemer zelf.

Via de HRM definitie worden er verschillende zaken uitgevoerd door de HRM afdeling. Hierbij kunt u denken aan personeelsplanning. Hoeveel uren werkt het personeel? Maar voornamelijk hoeveel uren worden er ook echt gedeclareerd bij de klant.

Op zoek naar passende HRM software voor uw organisatie?

Daarnaast houdt de HRM definitie zich ook bezig met de ontwikkeling van het personeel. Zo voeren ze functioneringsgesprekken uit en wordt er gekeken naar welke competenties er nog ontwikkeld moeten worden. De groei wordt vervolgens helemaal bijgehouden in het persoonlijke personeelsdossier. De HRM afdeling moet ervoor zorgen dat het personeel geen kostenpost wordt van het bedrijf, maar dat personeel beter wordt gebruikt en ingezet.

HRM staat voornamelijk ook voor personeelsplanning

De HRM definitie staat voornamelijk ook voor personeelsplanning. Dit betekent dat ze zich onder andere ook bezighouden met roosters, verlofregistratie en ziekteverzuim. Daarnaast moeten ze met personeelstekorten bezig zijn en zich eventueel bezighouden met de werving en selectie van het personeel. Het werven en selecteren van personeel is een onderdeel van het personeelsbeleid. Een goed proces is belangrijk voor de toekomst van het personeel en het bedrijf. Het is daarom belangrijk in de HRM definitie dat er met verschillende zaken rekening wordt gehouden. U kunt hierbij denken aan welke competenties er nodig zijn om het bedrijf te laten draaien. Via een speciaal HRM systeem kunt u ervoor zorgen dat de competenties binnen het bedrijf worden geregistreerd. Hierdoor kunt u eenvoudig kijken welke competenties er nog ontbreken. U kunt dit vervolgens weer verwerken binnen de HRM afdeling van uw bedrijf.

Een ander onderdeel van de HRM definitie is het stimuleren van mensen om hen beter te laten functioneren. Dit gebeurt door het personeel te waarderen en te beoordelen op hun competenties. Door HRM goed in te zetten is dit te realiseren waardoor het personeel uiteindelijk op langere termijn meer geld gaat opleveren. Het is daarom belangrijk om een juist een duidelijk HRM systeem te gebruiken om zo de doelstellingen te realiseren met een HRM definitie.


HRM software kiezen

HRM software kiezen?
Zo begint u!
Een stomme fout in de beginfase, kan fataal zijn voor het resultaat. Lees in dit kennisdocument hoe u aan uw HRM software project begint.

Toon mij de adviezen