Human resource management | Personeelsplanning - HRMsystemen.nl

Human resource management

Human resource management (HRM) staat voor de speciale afdeling binnen een organisatie die zich bezig houdt met personeelsadministratie en personeelsplanning. Het is belangrijk om bij human resource management er voor te zorgen dat het personeel tevreden is en blijft. Maar voornamelijk ook dat het personeel zich kan blijven ontwikkelen en inzetten voor het bedrijf (minder ziekteverzuim). Als er een goede HRM afdeling aanwezig is dan zou dit er voor moeten zorgen dat er meer rendement uit een bedrijf en de werknemers wordt gehaald. Een belangrijk hulpmiddel om het personeelsbeleid in goede banen te leiden is een HRM systeem.

Op zoek naar passende HRM software voor uw organisatie?

Wat doet een HRM systeem?

De human resource management afdeling kan voor hun personeelsmanagement gebruik maken van een speciaal ontwikkelt (online) HRM systeem. Hiermee worden de werkprocessen op de afdeling geautomatiseerd en kan er meer tijd worden besteed aan het managen van het personeel. Zo kunt u eenvoudig de ontwikkeling volgen via de speciale loopbaanbegeleiding module. De loopbaanbegeleiding module heeft de mogelijkheid om uw personeel online te beoordelen. U kunt uw personeel beoordelen op de punten die u belangrijk vindt binnen uw bedrijf. Hierbij kunt u denken aan competenties, verzuim en de inzet. De beoordeling kan vervolgens besproken worden via een functioneringsgesprek. Het functioneringsgesprek kan vervolgens helemaal worden geadministreerd binnen het online personeelsdossier. Hierdoor kan op ieder willekeurig moment het oude functioneringsgesprek erbij gepakt worden. Maar de voortgang kan op deze manier ook eenvoudig worden bekeken door de HRM afdeling.

Zowel de werkgever als de werknemer heeft voordeel bij het gebruik van een juist HRM systeem

Maar er zijn meer manieren waarop de HRM afdeling gebruik maken kan maken van de software. Zo kan ook de planning van het personeel geregeld worden door de software. De taken die moeten worden uitgevoerd binnen het bedrijf kunnen overzichtelijk worden ingepland via de speciale planningssoftware. Hierdoor kan de human resource management afdeling ook het overzicht bewaren over de productiviteit van het personeel.

Uiteraard kan hiervoor ook de automatische urenregistratie gebruikt worden. Voor zowel grote als kleine bedrijven kan het gebruik maken van HRM software zorgen voor verbetering en een efficiencyslag binnen het personeelsbeleid. Zowel de werkgever als de werknemer heeft voordeel bij het gebruik van een juist HRM systeem.


HRM

7 aandachtspunten bij de keuze van HRM software
De beste adviezen voor het selectieproces.

Toon mij de adviezen