Personeelsmanagement

Personeelsmanagement is een belangrijk onderdeel van HRM. De relatie tussen uw personeel en het bedrijf is belangrijk voor het succes van uw bedrijf. U kunt een HRM systeem gebruiken om het HR management te verbeteren en op een juiste manier in te zetten. Via de HRM software kunt u verschillende rapportages lezen over uw personeel en de voortgang van uw personeel. U kunt hierop direct inspelen door middel van personeelsmanagement. Het is namelijk belangrijk voor uw bedrijf dat het personeel zich blijft ontwikkelen.

HRM SOFTWARE NODIG? ZO KIEST U

Elektronisch personeelsdossier

De ontwikkeling van uw personeel wordt eenvoudig online vastgelegd in een elektronisch personeelsdossier. U kunt in een elektronisch personeelsdossier onder andere beoordelingen geven aan uw personeel. Bijvoorbeeld door competenties toe te voegen die nodig zijn voor de functie van uw personeelslid. Door middel van een functioneringsgesprek kunt u het personeel aanspreken op de competenties.

Hierdoor is het HRM systeem een belangrijk onderdeel geworden van uw personeelsmanagement. Uiteraard zijn alle gegevens binnen het HRM systeem beveiligd, waardoor niet iedereen het personeelsdossier kan inlezen en u voldoet aan de privacyregels zoals de AVG. Het is wel mogelijk dat het personeelslid zelf zijn of haar dossier door kan inzien.

Personeelsmanagement

Wat is HRM software?

Ontdek de mogelijkheden

Personeelsmanagement

Bij personeelsmanagement draait het natuurlijk niet alleen om de voortgang en het functioneren van uw personeel. Maar personeelsmanagement wordt ook gebruikt om er voor te zorgen dat het personeel voldoende uren werkt. Zo worden zaken als urenregistratie en verzuimregistratie online bijgehouden en verwerkt. Het personeel kan zelf zijn urenverantwoording online indienen. Vervolgens kan de werkgever inzien hoeveel uren er precies gedraaid zijn door het personeelslid. Hier kan vervolgens weer op worden ingespeeld met personeelsmanagement.

PERSONEELSMANAGEMENT WORDT EENVOUDIGER DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN DE SPECIALE HRM SOFTWARE

Personeelsmanagement wordt eenvoudiger door gebruik te maken van de speciale HRM software. Een aantal werkprocessen wordt namelijk uit handen genomen en geautomatiseerd. Waardoor er minder tijd nodig is om het personeel in goede banen te leiden. Personeelsmanagement is daarom ook een belangrijk onderdeel om uw personeel goed te laten functioneren binnen uw organisatie. Maak daarom ook goed gebruik van hulpmiddelen zoals HRM software, om de processen te digitaliseren en te verbeteren.

HRM software vinden en selecteren?

Gebruik de gratis HRM box: informatiebron, oriëntatietool én selectiehulp

Dit is een bijdrage van de redactie van het ICT informatiecentrum. Heeft u suggesties voor interessante artikelen of wilt u uw content hier ook publiceren? Laat het ons weten! Contact