Planningssoftware

Planningssoftware helpt medewerkers die willen weten waar zij met rooster- en planningszaken aan toe zijn. Om deze reden is een integratie van deze software in een HRM systeem erg belangrijk. Er moet voortdurend ingespeeld kunnen worden op personeelstekorten of juist op een tijdelijk overschot aan personeel. Een koppeling van de software waarmee de planningen gemaakt en beheerd wordt met de overige HRM software biedt een up-to-date overzicht van beschikbaar personeel en zorgt ervoor dat er snel geschakeld kan worden.

WELKE HRM SOFTWARE HEEFT U NODIG?

Effectief plannen

Planningssoftware biedt een realtime, digitaal overzicht van alle planningen en roosters. Wijzigingen die in de HRM software worden gemaakt, zijn direct beschikbaar in de planningssoftware. En andersom. Wanneer iemand zich via het HRM systeem ziekmeldt, wordt dit ook automatisch naar de planningssoftware doorgestuurd. Zo zijn uw planners direct op de hoogte en kan hier snel op worden ingespeeld.

De koppeling zorgt er bovendien voor dat gegevens slechts één keer moeten worden ingevuld, waardoor ook nieuwe medewerkers direct in de planning kunnen worden opgenomen. Dit scheelt werk, tijd en fouten.

Planningssoftware

HRM selfservice voor medewerkers en managers

Maak kennis met eHRM, ESS en MSS

Prognoses en analyses met planningssoftware

Met geïntegreerde planningssoftware kunt u eenvoudig analyseren wat veranderingen in uw strategisch beleid teweeg zullen brengen. Het systeem geeft hypothetische situaties en oplossingen aan, zodat u kunt bekijken op welke manier u uw activiteiten in de toekomst op het gewenste niveau kunt voortzetten. De planningssoftware kan door middel van de koppeling met de HRM software inzicht krijgen in de personeelsplanning, door informatie over instroom, uitstroom en doorstroom van uw personeel, in combinatie met de behoefte. Zo bent u op tijd op de hoogte van een dreigend personeelstekort. Zonder dat het u veel tijd kost.

MET GEÏNTEGREERDE PLANNINGSSOFTWARE KUNT U EENVOUDIG ANALYSEREN WAT VERANDERINGEN IN UW STRATEGISCH BELEID TEWEEG ZULLEN BRENGEN

Ondersteuning strategisch HR-beleid

Het gebruik van actuele, realtime gegevens vormt de basis voor een ondersteuning van het strategisch HR beleid. Deze gegevens, samen met functies, vaardigheden en competenties worden aan de hand van uw organisatiestructuur gebruikt om de potentiële scenario’s te vormen. Naast deze gegevens kunt u allerlei andere maatschappelijke en organisatorische veranderingen en wensen meenemen in de analyse. Zo bent u optimaal voorbereid op de toekomst: u weet welke mensen u nodig heeft én wat voor kosten u kunt verwachten.

Planningssoftware

Nieuwe HRM software nodig?

Lees deze adviezen!

Planningssoftware selecteren

Voor de keuze van planningssoftware kunt u zich laten leiden door dezelfde stappen als van de keuze van een compleet HRM systeem. De informatie over HRM pakket selectie vindt u in de boeken en whitepapers van het ICT informatiecentrum. Toegang tot alle informatie en de snelste weg naar het vinden van de beste HRM oplossing bereikt u via de HRM box. U kunt deze gratis aanvragen.

HRM software vinden en selecteren?

Gebruik de gratis HRM box: informatiebron, oriëntatietool én selectiehulp

Dit is een bijdrage van de redactie van het ICT informatiecentrum. Heeft u suggesties voor interessante artikelen of wilt u uw content hier ook publiceren? Laat het ons weten! Contact