Verzuimregistratie - HRM systemen

Verzuimregistratie

 

Verzuimregistratie bijhouden is een belangrijk onderdeel als u het verzuim binnen uw organisatie wilt terugdringen. Via online verzuimregistratie wordt het gemakkelijker om het verzuim te registreren en te verwerken. U kunt online via een HRM systeem eenvoudig personeel ziek en beter melden. Vervolgens worden er automatisch rapportages gemaakt van het aantal dagen dat uw personeel ziek is. Door verzuim automatisch te registreren kan er automatisch een rapportage worden gemaakt van het productieverlies binnen een organisatie. Als een personeelslid langer ziek is dan kan er door een bedrijf snel en eenvoudig worden gekeken hoe dit verzuim moet worden opgevangen. Door pro actief bezig te zijn met de verzuimregistratie zorgt u er automatisch voor dat er minder verzuim toetreedt binnen uw organisatie.

Op zoek naar passende HRM software voor uw organisatie?

Verzuimregistratie helpt u bij het registreren van het verzuim

Uiteraard wilt u ook dat uw personeel weer sneller aan het werk gaat. Dit kan mogelijk worden gemaakt door uw verzuimregistratie te koppelen aan de arbodienst of het UWV. De ziektemutaties worden vervolgens automatisch doorgestuurd naar de arbodienst waarmee u samenwerkt. Door dit automatisch te koppelen hoeft u minder formulieren in te vullen waardoor u weer meer tijd over heeft voor andere zaken. Daarnaast kunt u met verzuimregistratie ook de reden van het verzuim registreren. U kunt zo bekijken waar precies de reden van het (hoge) verzuim ligt. Als blijkt dat er veel bedrijfsongevallen plaatsvinden binnen uw bedrijf dan kunt u hier werk van maken door de veiligheid te verbeteren. Door op deze manier bezig te zijn met het verzuim binnen uw bedrijf kunt u het verzuim eenvoudig zelf terug dringen.

De meeste verzuimregistratie systemen houden ook het verzuimpercentage bij. Hierbij wordt direct aangegeven of u moet ingrijpen of niet. Het systeem berekent namelijk helemaal zelf of het verzuimpercentage binnen uw bedrijf gezond is of niet. Vervolgens kunt u hierop inspelen met bijvoorbeeld een niet-ziek bonus of andere methodes om het verzuim binnen uw bedrijf terug te dringen. Daarnaast kunt u ook een melding installeren in uw HRM systeem waarmee u automatisch bericht krijgt bij een ziekmelding. U wordt zo direct op de hoogte gehouden welke personeelsleden aanwezig horen te zijn en welke niet. Het gebruik van verzuimregistratie in combinatie met HRM kan een goede oplossing zijn voor het terugdringen van verzuim binnen uw bedrijf.