Personeelsadministratie

Bij personeelsadministratie kunt u onder andere denken aan de loonadministratie, verzuimregistratie en personeelsplanning. Het is belangrijk dat aan alle onderdelen even veel tijd wordt besteed. Helaas blijkt hier in de praktijk minder tijd voor te zijn dan in de theorie. U kunt er natuurlijk voor kiezen om deze op HRM gerichte administratie dan uit te besteden. Maar u kunt er ook voor kiezen om dit in eigen beheer te houden met behulp van HRM software.

ALLES OVER HRM SOFTWARE

HRM software voor personeelsadministratie

Door gebruik te maken van de speciale HRM software zorgt u er voor dat u minder tijd hoeft te besteden aan de personeelsadministratie. Dit kan namelijk helemaal geautomatiseerd en gedigitaliseerd worden door deze human resource management software. Uw personeel kan zelf ook veel werk betreft de personeelsadministratie verrichten. Via een speciale inlogcode kunnen zij online hun urenverantwoording invoeren (employee self service). De urenverantwoording wordt vervolgens direct verwerkt door de HRM software.

Hierdoor wordt de loonadministratie eenvoudiger, doordat dit online berekend wordt. Door een speciale module toe te voegen aan uw online personeelsadministratie kunt u zelfs via de software uw loonaangiften doen. Hierdoor wordt het hele proces van de loonadministratie efficiënter en beter. U heeft daarnaast ook altijd direct online een overzicht van de gemaakte uren van uw personeel.

Personeelsadministratie

HRM selfservice voor medewerkers en managers

Maak kennis met eHRM, ESS en MSS

Personeelsdossier

Een personeelsdossier aanmaken en beheren is ook onderdeel van personeelsadministratie. Via de HRM software voor personeelsadministratie wordt het ook eenvoudiger om dit te beheren. U kunt automatisch bepaalde gegevens laten opslaan in het dossier van uw personeel. Hierdoor heeft u altijd een helder overzicht wat er in het verleden met uw personeel besproken is. Naast afspraken kunt u ook contracten en beoordelingen online terugvinden in de administratie.

U kunt zelfs via een HRM systeem een beloningssysteem koppelen aan personeelsleden. Hierbij kunt u denken aan een winstdeling bij het behalen van bepaalde targets. Het is mogelijk om uw personeelsadministratie zo uit te breiden dat u alleen de modules koopt die u echt nodig heeft, zodat u op de juiste en meest goedkope manier uw personeelsadministratie kunt runnen.

HRM software vinden en selecteren?

Gebruik de gratis HRM box: informatiebron, oriëntatietool én selectiehulp

Dit is een bijdrage van de redactie van het ICT informatiecentrum. Heeft u suggesties voor interessante artikelen of wilt u uw content hier ook publiceren? Laat het ons weten! Contact