HRM oplossingen

HRM oplossingen is een algemene aanduiding voor alle software, pakketten, systemen, tools en apps die speciaal ontwikkeld zijn voor HRM toepassingen. Alle zijn deze erop gericht om de HRM afdeling te ondersteunen door taken en werkzaamheden te automatiseren en digitaliseren. Oplossingen zijn er niet alleen voor grote bedrijven. Ook kleine organisaties kunnen er gebruik van maken. De meeste HRM oplossingen worden online geleverd en kunnen ingezet worden voor personeelsadministratie, verzuimregistratie, verlofregistratie, werving en selectie, salarisadministratie en verwerking, digitale personeelsdossiers en loopbaanbegeleiding.

SELECTEER UW HRM OPLOSSING

Wanneer heeft u een HRM oplossing nodig?

Zodra organisaties beginnen te groeien en meer medewerkers in dienst krijgen, neemt de noodzaak voor een eigen HRM oplossing toe. Tot die tijd en zolang een bedrijf qua omvang nog beperkt is, zijn HR werkzaamheden en bijvoorbeeld de salarisadministratie nog eenvoudig uit te besteden. Op dat moment is er nog geen aparte HRM software of salarissoftware nodig.

Groeit de organisatie, dan groeit ook de complexiteit van de personeelsorganisatie en het personeelsmanagement. Op dat moment is een eigen HRM systeem nodig, inclusief de online toegang tot relevante informatie voor zowel medewerkers als leidinggevenden. Er ontstaat dan behoefte aan een e-HRM oplossing, inclusief functionaliteit voor employee self service en manager self service.

HRM oplossingen

Wat is HRM software?

Ontdek de mogelijkheden

HRM oplossing vervangen

Organisaties die nog gebruik maken van lokaal, op hun eigen servers geïnstalleerde HRM software, ervaren nog niet de voordelen van webbased HRM software, waarbij heel veel HR zaken tussen personeel, werkgever en managers online afgehandeld kunnen worden. Voor veel bedrijven is dit een reden hun HRM oplossing te vervangen.

Andere redenen kunnen zijn dat de centrale ERP software vervangen gaat worden en dat het praktisch is de HRM functionaliteit voortaan onder te brengen in die nieuwe oplossing. Veroudering van legacy software, gemis aan essentiële functies, het stoppen van support of het ontbreken van koppelingen met andere software zijn ook veelgenoemde redenen om een HRM oplossing te vervangen.

HRM oplossingen

Nieuwe HRM software nodig?

Lees deze adviezen!

Oplossing selecteren

Bij HRM pakket selectie komt u voor veel beslissingen te staan. Ten eerste zult u moeten bepalen welke functionaliteit u nodig heeft. In principe zijn alle HR werkzaamheden te ondersteunen door software, maar niet alles is waarschijnlijk relevant voor u. Tweede belangrijke keuze is of u kiest voor een online HRM oplossing (HRM in de cloud) of voor een systeem dat u in uw eigen netwerk installeert. Daarnaast staat u voor de keuze de HRM oplossing als los systeem aan te schaffen of als onderdeel van bijvoorbeeld ERP software.

Tot slot moet u op basis van eerst een longlist en daarna een shortlist uw definitieve keuze uit alle mogelijke oplossingen bepalen en beslissen wie de leverancier daarvan wordt. Bij dit hele proces kunt u gratis gebruik maken van de HRM box van het ICT informatiecentrum. Stap voor stap begeleidt deze informatie u bij het lastige selectieproces. Zo vergroot u de kans op een succesvol HRM softwareproject en verkleint u de kans om cruciale fouten te maken.

HRM software vinden en selecteren?

Gebruik de gratis HRM box: informatiebron, oriëntatietool én selectiehulp

Dit is een bijdrage van de redactie van het ICT informatiecentrum. Heeft u suggesties voor interessante artikelen of wilt u uw content hier ook publiceren? Laat het ons weten! Contact